25.11.16

ΓΕΥΣΕΙΣ και ΜΥΡΩΔΙΕΣ : Αγκιναρόπιτα χωρίς φύλλο, για σήμερα Παρασκευή 25/11


Υλικά Συνταγής

12 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες και ζεματισμένες (ή κατεψυγμένες)
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 αυγά
1 ½ φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένες αγκινάρες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε για 5΄, έως ότου γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄-3΄. Τέλος προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε καλά τα αυγά με το σύρμα. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και όλο το μείγμα του τηγανιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε την αγκιναρόπιτα σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 45΄-50΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.


ΠΗΓΗ: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου