23.11.16

ΓΕΥΣΕΙΣ και ΜΥΡΩΔΙΕΣ : Αρακάς λαδερός για σήμερα Τετάρτη 23/11


Υλικά Συνταγής

500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.


3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.


ΠΗΓΗ: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου