1.10.16

Ομιλία του Βάλτερ Πούχνερ στο Ναύπλιο για τη μοναδικότητα της Ελλάδας


Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου του Harvard διοργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση, στην αίθουσα του «Βουλευτικού» την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 η οποία περιλάμβανε ομιλία από τον κ. Βάλτερ Πούχνερ (Walter Puchner), ομότιμο καθηγητή Παν. Αθηνών και μέλος της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών με θέμα: «Παραδόσεις και προοπτικές του πολιτισμού. Η μοναδικότητα της Ελλάδας».

Της ομιλίας προηγήθηκαν χαιρετισμοί από την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου εκ μέρους του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, από τον Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Harvard και Καθηγητή του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ιωάννη Πετρόπουλο και από τον Καθηγητή της Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Δρ. Χρήστο Μαντζώρο MD, DSc, Ph Dhcmult.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου το οποίο διοργανώνεται στο Ναύπλιο υπό τη διεύθυνση του Δρ. Χρήστου Μαντζώρου, Καθ. της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard με θέμα «Ιατρικές μελέτες: από την ιδέα στην δημοσίευση» Focuson Diabetes, Obesity and Metabolic Diseases: from basic research to clinical practice και θα φιλοξενηθεί από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου του Harvard.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και η περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου Ελλένη Παναγιωτοπούλου.


Στο τέλος η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία με έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών, τα οποία ερμήνευσε η ιατρός κα Vivian Douglas, με συνοδεία πιάνου από την κ. Θεολένα Πίκη.ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου