17.10.16

Ειδήσεις με μια ματιά...


Ελλάδα

Ο μικρός Μπεν Νίνταμ «πιθανότατα» πέθανε σε δυστύχημα κοντά στο σημείο από όπου εξαφανίστηκε στην Κω το 1991, ανακοίνωσε την Δευτέρα η βρετανική αστυνομία.
«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία έχει ιστορικό δικαίωμα να έχει λόγο σε μία ευρύτερη γεωγραφία που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη και εκτείνεται μέχρι… τη Σιβηρία.
Πέντε ανήλικοι, εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Ασφάλειας, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έξω από σχολικά συγκροτήματα της Ηλιούπολης και του Υμηττού.
Απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης δίνει το υπουργείο Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας πως η Θράκη είναι ελληνική και πως οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη.
Τα πρακτικά της κατάθεσης του διοικητή της ΕΚΤ Γιάννη Στουρνάρα στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, προκειμένου να ερευνήσει και να αποφανθεί εάν -βασιζόμενος σε όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης- μπορεί να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση δανειοδοτήσεων σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κόσμος

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 100.000 ιρακινοί πολίτες μπορεί να εγκαταλείψουν τη χώρα, προκειμένου να ξεφύγουν από την στρατιωτική επιχείρηση στη Μοσούλη που έχει στόχο την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.
Η βρετανική τράπεζα NatWest «πάγωσε» τους λογαριασμούς του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ρωσίας Russia Today ανακοίνωσε η διευθύντρια σύνταξης του RT, η οποία στον λογαριασμό της στο Twitter κατήγγειλε παραβίαση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης.
Τουλάχιστον τα μισά από τα 65 εκατομμύρια παιδιά με αναπηρίες σε όλο τον κόσμο που είναι σε σχολική ηλικίας εκτιμάται ότι βρίσκονται μακριά από τις σχολικές τάξεις επειδή ελάχιστα ή και καθόλου κεφάλαια δεν ξοδεύονται για τις ανάγκες τους, σύμφωνμα με έκθεση οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.
Ένας άνδρας ανατινάχθηκε στον περίβολο του κτιρίου της δημόσιας τηλεόρασης στην Αμπχαζία, η οποία ανήκει στη Γεωργία και έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της υποστηριζόμενη από τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών της Αμπχαζίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Τη μακρά και δύσκολη, όπως τουλάχιστον φαίνεται στην αφετηρία της, επιχείρηση για εκκαθάριση της Μοσούλης από την τζιχαντιστική ISIS ξεκινά το Ιράκ έπειτα από «δύο χρόνια σκότους», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει το Πεντάγωνο. «Υπερήφανοι που στεκόμαστε δίπλα στους συμμάχους μας» δηλώνουν οι Αμερικανοί, με τις αναφορές από το Πεντάγωνο να δείχνουν σε συμμετοχή κούρδων μαχητών και σιιτικών πολιτοφυλακών. H Τουρκία μιλά για συμμετοχή και των δυνάμεων που έχει εκπαιδεύσει.

Οικονομία

Τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων σε δήλωση Πόθεν Έσχες (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ), στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών
Η υλοποίηση μέτρων για το χρέος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία εμπιστοσύνη, σταθερότητα και πρόσβαση στις αγορές, υπογραμμίζει ο Π.Μοσκοβισί, στην επίσημη απάντησή του στην επιστολή των 38 ευρωβουλευτών της Προοδευτικής Συμμαχίας για την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους και την στροφή της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά. Σημειώνει δε πως «δεσμεύεται προσωπικά να στηρίξει την Ελλάδα και τον λαό της, που έχει υποφέρει τόσο πολύ εξαιτίας της κρίσης».
Ξεκινά από τον ΟΑΕΔ αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου η διαδικασία υπόδειξης για το πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ για 3.000 νέους άνεργους ηλικίας 25-29 ετών.
Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα [το 35,7% του πληθυσμού (ήτοι 3,8 εκατ.)] και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, που δημοσίευσε η Eurostat. Σε συνθήκες ένδοιας ζούσε το 22,2% των Ελλήνων, έναντι 8,1% στην ΕΕ, άλλη μια ένδειξη των ανισοτήτων, αλλά και της ...αλληλεγγύης στο εσωτερικό της Ένωσης.
Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο, μέχρι το τέλος του 2017, κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή, «καλύπτοντας υπεύθυνα, για άλλη μια φορά, την αδυναμία της κυβέρνησης». Ετήσιο διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί και αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας έως 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, μεταξύ των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρεί ο οφειλέτης.

Αθλητισμός

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε σήμερα η ΠΑΕ Ηρακλής για την διαιτησία του Δραμινού ρέφερι κ. Κύζα στο χθεσινό τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ.
Η UEFA όρισε τους διαιτητές των παιχνιδιών των ελληνικών ομάδων, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη.
Οπως είχε ήδη ανακοινωθεί από εβδομάδων, ο Ιβάν Σαββίδης είναι από σήμερα, Δευτέρα, και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτός από μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της. Στη σημερινή γενική συνέλευση, αυτό επιβεβαιώθηκε και τυπικά και επικυρώθηκε επίσημα. Σημαντικό είναι ακόμα πως στην διοίκηση της ΠΑΕ τοποθετείται και ο γιος του, Γιώργος Σαββίδης, με ρόλο και θέση που θα γίνουν αργότερα γνωστά.
Είναι οι ομάδες με τους περισσότερους τίτλους πρωταθλήματος στην Αγγλία, 20 η Γιουνάιτεντ, 18 η Λίβερπουλ και τους ενώνει ο κοινός στόχος της επιστροφής στην κορυφή μετά από την παρακμή. Σήμερα, Δευτέρα (22:00) παίζουν στο Ανφιλντ μόνο για τη νίκη, στο ματς με το οποίο ολοκληρώνεται η 8η αγωνιστική της premier league.
Πέφτει σήμερα, Δευτέρα, η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ματς. Η ΑΕΚ παίζει στη Λάρισα με την ΑΕΛ (19:30), σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την «Ενωση», ειδικά για το μέλλον του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της «Ενωσης».


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου