25.10.16

5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας


Το "ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία κι ιδέα – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ και ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - που προέκυψε όταν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται οι ίδιοι στο χώρο του τουρισμού και της εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των ανθρώπων του τουρισμού, αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες! Όχι μόνο για να καλύψουν το κενό που αφήνει το κράτος στην τουριστική εκπαίδευση, αλλά και για να δώσουν τη δυνατότητα σε νέους αλλά και παλαιούς συναδέλφους να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα μας και να προσαρμοστούν ιδανικότερα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Το μεράκι η δημιουργική τρέλα αυτών των ανθρώπων και της ομάδος εθελοντών κι επιστημόνων που τους πλαισιώνει – βρήκαν την ευγενική στήριξη σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων, συλλόγων, φορέων κι οργανισμών.

Η διαρκής εκπαίδευση κι επιμόρφωση, αποτελεί βασικό παράγοντα εργασιακής εξέλιξης σε οποιοδήποτε επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα δε στον τουριστικό τομέα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. 

Στόχος μας λοιπόν είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στον χώρο του Τουρισμού και Επισιτισμού, αλλά και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση, με στόχο να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθούν με συνέπεια τις νέες εξελίξεις. Η συστηματική επιμόρφωση και εκπαίδευση όλων των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας κρίνεται απόλυτα επιβεβλημένη, ιδιαίτερα σε ένα ανθρωποκεντρικό τομέα όπως είναι ο τουρισμός.

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στοχεύει να καταστεί ένα πρωτοπόρο κι αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό εργαλείο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ευέλικτα και ταχύρυθμα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Βασικοί στόχοι του ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ είναι η προαγωγή της τουριστικής επιστήμης και της γνώσης, καθώς κι η προώθηση της τουριστικής συνείδησης.

Όραμα μας, είναι να προσφέρουμε στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στον χώρο του Τουρισμού και του Επισιτισμού, αλλά και στους σπουδαστές των Σχολών Τουριστικής Κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση, με στόχο να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθούν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις νέες εξελίξεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον 

Το "1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία τον Δεκέμβριο 2014, συγκεντρώνοντας 550+ συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα κι εκπαιδευτές υψηλότατου επιπέδου, ενώ το "2ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" που διοργανώθηκε τον Μάρτιο 2015, καθιέρωσε την τεράστια οργανωτική κι εκπαιδευτική επιτυχία της πρωτοβουλίας, συγκεντρώνοντας 650+ συμμετοχές και προσφέροντας 35 εκπαιδευτικές ώρες με πλούσια θεματολογία. 

Τον Νοέμβριο 2015 πραγματοποιήθηκε το "3ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" με πολλές κι ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες κι 600 συμμετοχές, ενώ τον Απρίλιο 2016 διοργανώθηκε το "4ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" με για μια ακόμη φορά εκατοντάδες συμμετοχές από ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υπόλοιπη Ελλάδα. Τον Μάιο 2016 υλοποιήθηκε κι η πρώτη περιφερειακή εκδήλωση, με τη διοργάνωση του 1ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ στην αίθουσα πολιτισμού «ΦΟΥΓΑΡΟ» (Ναύπλιο), ενώ στον άμεσο σχεδιασμό είναι κι άλλες περιφερειακές εκδηλώσεις (λ.χ Σκιάθος, Λήμνος κ.α)

Το 5ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ θα πραγματοποιηθεί από τις 31/10 έως και 2/11/2016, στο πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT και τελεί υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κι υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ είναι ελεύθερη - χωρίς κόστος - κι ανοιχτή σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου