25.10.16

13η Γιορτή του Κάστανου στην Άρνα Λακωνίας


Σας προσκαλούμε να απολαύσετε μαζί μας την 13η Γιορτή του Κάστανου στην αγκαλιά του Ταϋγέτου, στην Άρνα Λακωνίας, που διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη (28, 29, 30 Οκτωβρίου)

Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ που προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να απολαύσουν ψητά και βραστά κάστανα, ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από το «παλιό» καζάνι που θα καίει στην πλατεία και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.

Πάνω και πρώτα απ' όλα όμως η γιορτή του κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» (χαρακτηρισμένος πρόσφατα από το κράτος ως μνημείο της φύσης) απλώνεται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους που πάνω στο ξύλο τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα. Μέσα στα πολυτάρια και τα κοφίνια, τα χρώματα από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα, τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του Ταϋγέτου.

Με αυτή την γιορτή απολαμβάνουμε τις τελευταίες ζεστές μέρες του Οκτώβρη, το "καλοκαιράκι του Αη- Δημήτρη" όπως λέγεται και κρατάμε για τον χειμώνα μια πολύ όμορφη ανάμνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου