17.8.16

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Πώς και πού θα την απολαύσετε


Eκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου και ιδιαιτέρως προς το φυλακτικό προσωπικό για την υποστήριξή του στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τις οποίες κάθε χρόνο το κοινό αγκαλιάζει με τη μεγάλη συμμετοχή του.

ΕΦΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης αρχαίας Σπάρτης  

Μουσική εκδήλωση. Συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 08:00 έως 24:00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης σε ικανή απόσταση από τα μνημεία τα οποία έχουν ήδη οριοθετηθεί με περισχοίνιση. Με φανούς θα φωτιστεί η διαδρομή διέλευσης των επισκεπτών προς το χώρο της εκδήλωσης.




ΕΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
Ανάκτορο Νέστορος  
Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πύλου Νέστορος στον πραύλιο χώρο του ανακτόρου Νέστορος. Η θεματολογία της συναυλίας θα περιλαμβάνει έργα από το ρεπερτόριο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης (κλασική μουσική) καθώς και έργα κινηματογραφικής μουσικής .Μετά το πέρας της συναυλίας ο χώρος θα παραμείνει επισκέψιμος για το κοινό έως τις 24.00



ΕΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
Κάστρο Καλαμάτας  
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00.

ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  
Αρχαίο Θέατρο Μαντίνειας 
Μουσική εκδήλωση με τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών με τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον τενόρο Γιάννη Φίλια με τίτλο "στο Φως του Φεγγαριού" σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης  Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως 24:00

ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  
Περιβάλλων χώρος του Κάστρου Παραλίου Άστρους
Μουσική εκδήλωση με τίτλο " Singing Under The Stars" μουσικό ταξίδι στην οπερέτα και το μιούζικαλ.  Παράλληλα θα παρουσιάζεται καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας καλλιτεχνική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θεματολογία από το μεσαιωνικό Κάστρο του 1256. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τη δύση του ηλίου.

ΕΦ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ  
Μουσείο Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες εξερευνήσεις, Κτήριο Πασά, Φρούριο Πύλου  
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00




 ΕΦ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ  
Μουσείο Βυθισμένοι Οικισμοί της Νότιας Πελοποννήσου, Προμαχώνας Μακρυγιάννη, Φρούριο Πύλου
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00

 
ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ  
Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών  
Ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00

ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ  
Αρχαιολογικός χώρος Φρουρίου Ρίου  
Μουσική εκδήλωση από τους Λ. και Α. Αδαμόπουλο με ελληνικά και ξένα τραγούδια με αναφορές στο φεγγάρι.

ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ  
Κάστρο Πατρών  
Ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ  
Αίθριο Μουσείου Ολυμπίας  
Συναυλία εγχόρδων με το μουσικό σύνολο Χρώματα της Ήλιδας και θέμα "Αφιέρωμα σε Σύγχρονους Έλληνες Συνθέτες". Ώρα έναρξης 21.00. Η συναυλία διοργανώνεται από την ΕΦΑ Ηλείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

EΦΑ ΗΛΕΙΑΣ  
Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας  
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 01:00 (με επιφύλαξη)

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ  
Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Χλεμούτσι - εξωτερικός περίβολος 
Μουσική συνάντηση με τη Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων και Επτανησίων, υπό τη διεύθυνση της κας Σουρμελή Λένας. Ώρα έναρξης 21.00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΦα Ηλείας  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. 

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ  
Αρχαιολογικός χώρος κάστρου Χλεμούτσι  
Ανοικτός ο χώρος  για το κοινό από 20:30 έως 00:30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου