8.7.16

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ του Δημήτρη Καμπουράκη

Όταν οι κυβερνητικοί ερωτώνται για τον Γκάλμπρεϊθ, απαντούν «περσινά ξινά σταφύλια». Όταν ερωτώνται για τον Βαρουφάκη, απαντούν «εκατό φορές τα ‘χουμε πει, πάλι τα ίδια;». 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ειδική σχέση με τον χρόνο. 

Τα επικίνδυνα καμώματα του Βαρουφάκη και της παρέας του πριν από ενάμιση χρόνο είναι πλέον χαμένα στην αχλή του παρελθόντος και δεν παράγουν κανένα πολιτικό αποτέλεσμα για το σήμερα. 

Αντιθέτως, το mail Χαρδούβελη, που έχει ακριβώς την ίδια ηλικία, είναι ολοζώντανο και πολιτικά φαρμακερό, αφού υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές το επαναφέρουν καθημερινά ως βασικό τους επιχείρημα. 

Ο Σαμαράς είναι οιονεί ακροδεξιός επειδή πριν από τρία χρόνια είχε μαζί του τον Άδωνι και τον Βορίδη, αλλά ο Τσίπρας είναι πολιτικά ανέγγιχτος από την υπουργοποίηση του Βαρουφάκη ή του Χαϊκάλη πριν από ενάμιση χρόνο. 

Οι περικοπές του 2011 και του 2012 παραμένουν στην επικαιρότητα ως εγκληματικές πράξεις του παλιού πολιτικού συστήματος, οι περικοπές που γίνονται σήμερα είναι κιόλας χιλιοειπωμένες ιστορίες, τις οποίες επιβάλλει με το ζόρι στη δημόσια συζήτηση η διαπλοκή. 

Στο μεταξύ, ο Γιώργος ήταν πρωθυπουργός 25 μήνες, ο Τσίπρας ήδη διανύει τον 15ο του...



ΠΗΓΗ: facebook, Δημήτρης Καμπουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου