2.6.16

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από τον Σύλλογο Abbeville Argos Amitie


Το να διαπιστώνει κανείς σημαιοστολισμό με τα χρώματα της Ελλάδας σε ξένη γη, δεν είναι μόνο συγκινητικό αλλά προκαλεί σκέψεις για την ικανότητα και τους τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες μας και δευτερευόντως όλοι οι άλλοι, μπορούν να διαμορφώνουν και να διατηρούν φιλίες, συμμαχίες και σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο.

Είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια αδελφοποίησης γιορτάζει ο Σύλλογος Abbeville Argos Amitie, τιμώντας τους δεσμούς της γαλλικής αυτής πόλης με το Άργος, την Αργολίδα και την Ελλάδα. Η πόλη γέμισε ελληνικές σημαίες και για μια εβδομάδα, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής, οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, προβολές ταινιών, συζητήσεις, εκθέσεις. Ακόμη και ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα αυτά της Αργολίδας (γλυκά, μέλι, κλπ) παρουσιάστηκαν από τον φίλο Κώστα Ζούζουλα που δραστηριοποιείται στη Γαλλία και προέρχεται από την Πυργέλα.

Ο Laurent Sauvage, αρχαιολόγος και Πρόεδρος του Συλλόγου, με αξιοζήλευτη φιλελληνική δράση στα πλαίσια του Συλλόγου, έχει ήδη δημοσιεύσει στον αργολικό και γαλλικό τύπο κείμενα για την κατάσταση στην Ελλάδα. Μαζί του και πολλοί άλλοι Γάλλοι, μεταξύ των οποίων οι Elizabeth Sacquepee, Odile Moligne και J.F. Cocquet που έχουν ήδη επισκεφτεί πολλές φορές την Αργολίδα.











ΠΗΓΗ : facebook,  Georgios Kondis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου