22.6.16

Βραχάτι: Μαρτυρίες ότι ο 85χρονος σκότωσε τον γιο του στον ύπνο του


Ένα 24ωρο έχει περάσει από την οικογενειακή τραγωδία στο Βραχάτι Κορινθίας και ακόμα η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης στη μονοκατοικία του 85χρονου πρώην ιπτάμενου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας και πιλότου της Ολυμπιακής. 

Στο Βραχάτι, έξω από το σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξη του δράματος τα αυτοκίνητα των ντόπιων περνούν και χαμηλώνουν ταχύτητα προκειμένου να ρίξουν μια ματιά στην αυλή όπου εντοπίστηκε νεκρός ο πατέρας που σκότωσε το ίδιο του παιδί και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

Η εικόνα μοιάζει να έχει βγει από ταινία: η μπουγάδα με τα ρούχα τους απλωμένη στην ταράτσα του σπιτιού και ακριβώς κάτω, στην αυλή, το σημείο όπου ο 85χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του.

Όπως ανέφερε στο ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο κομοδίνο του σπιτιού του ο παιδοκτόνος και αυτόχειρας προτίμησε να... θυσιάσει τον γιο και τη ζωή του προκειμένου να μην αρρωστήσει από τη στενοχώρια του ο μικρότερος γιος του. 

Μια ζωή γεμάτη δυσκολίες αφού έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο αναλαμβάνοντας μόνος του να μεγαλώσει τα παιδιά του με τον μεγάλο γιο να έχει εκδηλώσει από μικρή ηλικία ψυχολογικές διαταραχές. Την ίδια ώρα το καθήκον τον καλούσε να βγάλει από το μυαλό του τα όσα ζούσε στην οικογενειακή του ζωή προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της δουλειάς του. Επί σειρά ετών  πετούσε στους αιθέρες τόσο με πολεμικά, όσο και με πολιτικά αεροπλάνα με τους ντόπιους να κάνουν λόγο για έναν εξαίρετο πιλότο. 

«Τους ξέραμε... Είχε πρόβλημα το παιδί, αλλά έκανε θεραπεία. Δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ φασαρία, ήταν πάντα χαμογελαστός. Τώρα μέσα στο σπίτι το τι γινόταν το ήξεραν μόνο αυτοί», λέει κάτοικος της περιοχής. 

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία στο χωριό τις τελευταίες ώρες ακούγονται και λέγονται πολλά, ωστόσο συγγενείς του 85χρονου και του 49χρονου γιου του σπεύδουν να διαψεύσουν τα πάντα. 

Άλλος κάτοικος της περιοχής υποστηρίζει πως ο 49χρονος ήταν ήρεμος και χαρούμενος, χαρακτηριστικά θυμάται να του λέει να ελευθερώσει το καναρίνι που είχε στο μαγαζί του, σημειώνοντας πως ήταν ένα παιδί που είχε ευαισθησίες. 

«Δεν το χωράει ο νους μας. Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει», λέει συγκλονισμένος γείτονας του 85χρονου ο οποίος διερωτάται πώς είναι δυνατόν να σκοτώσεις το ίδιο σου το παιδί σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αν δεν άντεχε να φροντίσει τον γιο του θα μπορούσε να το βάλει σε κάποια κλινική.
Σκότωσε τον γιο του την ώρα που κοιμόταν;

Την ίδια ώρα στην περιοχή λέγεται πως ο 85χρονος σκότωσε τον γιο του την ώρα που κοιμόταν και ύστερα από λίγα λεπτά βγήκε στην αυλή και έδωσε τέλος και στην δική του ζωή, πληροφορία που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.  

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ο 85χρονος πρώην πιλότος είχε ενημερώσει την κοπέλα που τους πρόσεχε και καθάριζε το σπίτι να μην έρθει το πρωινό της Τρίτης γιατί όπως λέγεται της είπε ότι σκόπευε να πάει για φαγητό με τους δύο του γιους. Η ίδια ωστόσο υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τίποτα και δεν επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. 



Είχε προαναγγείλει την πράξη του;

Αίσθηση έχει προκαλέσει και η πληροφορία που θέλει τον 85χρονο να είχε εκμυστηρευτεί στο καφενείο όπου σύχναζε ότι σκοπεύει να δολοφονήσει τον γιο του κάτι που επίσης δεν επιβεβαιώθηκε από πελάτες που σήμερα βρίσκονταν εκεί. 

«Ήταν σπουδαίος πιλότος, είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. Μελετούσε προσεκτικά το κάθε του ταξίδι. Ήταν καλός άνθρωπος και χαμηλών τόνων», λέει επιστήθιος φίλος του 85χρονου ο οποίος κάνει λόγο για έναν αξιωματικό που είχε αφήσει εποχή στα νιάτα του.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν του είχε πει τίποτα αλλά και πως τα βάσανά του δεν ήθελε να τα μοιράζεται. Το μόνο που γνώριζε ήταν πως στο σπίτι πατέρας και γιος καβγάδιζαν με τις διαφωνίες τους να είναι κυρίως οικονομικές. Ο 49χρονος φέρεται να ζητούσε πολλές φορές χρήματα από τον πατέρα του ο οποίος αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τέλος λέγεται πως πριν ενάμιση χρόνο ένας γείτονας προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα σε έναν από τους καβγάδες που είχε ο 49χρονος με τον πατέρα του και το αποτέλεσμα ήταν να του επιτεθεί. Ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία και ο 49χρονος έπειτα από το περιστατικό είχε νοσηλευτεί για περίπου ένα μήνα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αττικής. 


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου