1.6.16

«ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ» στο Φουγάρο από τις 11 Ιουνίου

ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ | PANTA RHEI
HERBERT MEHLER
SONJA EDLE VON HOESSLE
11 Ιουνίου – 30 Οκτωβρίου 2016
11 June - 30 October 2016

Το Σάββατο 11/6 η FOUGARO THE GALLERY Nafplion εγκαινιάζει μια μεγάλη έκθεση των καταξιωμένων Γερμανών καλλιτεχνών Herbert Mehler και Sonja Edle von Hoessle, σε συνεργασία με την Tammen & Partner Gallerie, με τίτλο «ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ». 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30/10 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Goethe-Institut Athen.

Είναι η πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα για το έργο των ιδιαίτερα δημοφιλών Γερμανών καλλιτεχνών, οι οποίοι περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στην Αργολίδα, συγκεκριμένα στο Κρανίδι της Ερμιονίδας, όπου διατηρούν εξοχική κατοικία. Η έκθεση, που πραγματοποιείται παράλληλα και στους υπαίθριους χώρους του Φουγάρου, περιλαμβάνει μεγάλης και μικρότερης κλίμακας γλυπτά από χάλυβα, καθώς και κάποια ζωγραφικά έργα.

Ο τίτλος, που αναφέρεται στη γνωστή ρήση του Ηράκλειτου, σηματοδοτεί την ανεπιτήδευτη ομορφιά του φυσικού κόσμου. Στο προσωπικό τους εικαστικό σύμπαν οι δύο καλλιτέχνες την αποδίδουν μέσα από υπερφυσικά βιομορφικά αφηρημένα έργα, επεξεργαζόμενοι απλές και αδρές φόρμες, υλικά που εντάσσονται στο φυσικό τοπίο και στοιχεία υφής που συνθέτουν και ανασυνθέτουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Όπως σημειώνει η θεωρητικός τέχνης, Dr. Melanie Klier, «...όλα παρασύρονται σε μια ονειρική δίνη ποικίλων χρωματικών τόνων και διαβαθμίσεων του φωτός, σαν σε βαθιά νερά, ώσπου ενώνονται πάλι, γίνονται ένα. “Πάντα ρει”…». 

Επιμέλεια: 
Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου, Αντώνης Ι. Κοντρογιάννης 
Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσαφτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου