27.6.16

10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ / 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής και γιορτάζει. 
Πρόκειται για 10 χρόνια προσπαθειών στην Εκπαίδευση των Ενηλίκων, στοχεύοντας την επανασύνδεση με τον κόσμο της γνώσης όσων ενήλικων συμπολιτών μας βρέθηκαν, για διάφορους λόγους, εκτός σχολικού δικτύου και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη βασική τους εκπαίδευση. 
Παράλληλα, στα 10 αυτά χρόνια αξιοποιήθηκαν ευκαιρίες που επέτρεψαν στο ΣΔΕ να ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο όχι μόνο για τους εκπαιδευόμενους αλλά και για πλήθος άλλων ενηλίκων που ακολούθησαν και συμμετείχαν στις δράσεις του. 
Το ΣΔΕ συνδέθηκε με τα μεγάλα τοπικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο, η Πινακοθήκη, κ.ά, και συμμετείχε σε κοινές δραστηριότητες δίνοντας την ευκαιρία νέων, πρωτόγνωρων πολλές φορές, εμπειριών στους εκπαιδευόμενους. 
Η αξιοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο μας επέτρεψε να συνδεθούμε με άλλες ανάλογες ευρωπαϊκές εμπειρίες και να ταξιδέψουμε για δυο χρόνια στην Ευρώπη (Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία, Φιλανδία, Τουρκία, κ.α).
Κάθε χρόνο, στην Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Εκπαίδευση των Ενηλίκων, αφιερώνουμε ένα μεγάλο μέρος της "σχολικής μας γιορτής" στην παρουσία, δράση και έργο ενός Συλλόγου, ενός Ιδρύματος ή μιας Ομάδας που συμβάλλει στην καταπολέμηση της πνευματικής και υλικής ανέχειας και ενισχύει τους δεσμούς σ'έναν κόσμο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προόδου. Γι'αυτό και η εορτή για τα 10 χρόνια του ΣΔΕ Ναυπλίου αφιερώνεται στους "Γιατρούς του Κόσμου", τους γιατρούς του πνεύματος και του σώματος, που έδωσαν και δίνουν ελπίδα σε όλους μας με τον αγώνα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου