18.5.16

Το «Λύκειον της Επιδαύρου» στα σκαριά

Ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος, ονόματι «το Λύκειον της Επιδαύρου», δήλωσε πως σκοπεύει να υλοποιήσει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Η σχολή αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το τμήμα θεατρικών σπουδών Ναυπλίου και την περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Σταύρο Μπένο και το Διάζωμα, καθώς και τον δήμο Επιδαύρου.

Συγκεκριμένα θα στηθεί μια κατασκήνωση για τους σπουδαστές, ώστε να αντλούν έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την ιστορικότητα και τον συμβολισμό της Αρχαίας Επιδαύρου.

Όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, στον«ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη: «Εκτός από τις παραστάσεις, επί ενάμισι μήνα στην Επίδαυρο, αξία έχει και το τι υπάρχει γύρω από αυτές. Εννοώ το εκπαιδευτικό κομμάτι. Εκεί ποντάρω. Αυτό που προτείνω έχει να κάνει με το αρχαίο δράμα. Θα δημιουργηθεί ένα Λύκειον Επιδαύρου, με εκπαίδευση σε θέματα αρχαίας τραγωδίας, με καθηγητές από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι και καλό θα είναι να διδάσκονται όλες οι αντιλήψεις».


ΠΗΓΗ : anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου