11.5.16

Ετήσιο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου


To Ετήσιο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου διοργανώνεται από το 2005, στο Ναύπλιο, στον ιστορικό χώρο της πρώτης «Βουλής των Ελλήνων». Πρόκειται για ένα θεσμό μοναδικό στα ελληνικά ακαδημαϊκά δρώμενα, με αναφορές στις διεθνείς écoles doctorales, με μεγάλη συμμετοχή νέων ερευνητών κάθε χρόνο. Μέχρι σήμερα, συμμετείχαν πάνω από 420 Υποψήφιοι Διδάκτορες και τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο ενώπιον ακαδημαϊκής επιτροπής αξιολόγησης. 

Το 12ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου θα λάβει χώρα 27-29 Μαΐου 2016 στο «Βουλευτικό», και θα φιλοξενήσει περί τους 20 νέους ερευνητές. Η παρουσίαση των εισηγήσεων γίνεται στη γλώσσα εκπόνησής των εργασιών (ελληνικά/αγγλικά/γαλλικά). Το Σεμινάριο είναι ανοικτό να το παρακολουθήσουν μεταπτυχιακοί και τελειόφοιτοι φοιτητές, νέοι επιστήμονες και ερευνητές με διεθνολογικά ενδιαφέροντα.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι ξεχωριστή, καθώς στο πλαίσιο του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί Διεθνής Διάσκεψη για το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα με εξέχουσες προσωπικότητες από το διεθνή χώρο. Ειδικότερα, η Διάσκεψη με θέμα
«The protection of asylum seekers, refugees and migrants. Lessons learnt from the recent crisis and perspectives for coordinated action of International Organisations»,
διοργανώνεται από κοινού με το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. ThorbjørnJagland, ο Έλληνας Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, Διπλωμάτες, ανώτατα στελέχη στα ελεγκτικά όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης (Δικαστήριο, Κοινοβουλευτική Συνέλευση, Κογκρέσο κλπ.), της FRA, της FRONTEX, της UNHCR και ΜΚΟ, καθώς και ακαδημαϊκοί. Στο πλαίσιο αυτό, η Πόλη του Ναυπλίου, θα αποτελέσει το επίκεντρο των διεθνών συζητήσεων σε μία κρίσιμη για την Ευρώπη στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε www.ekekdaad.org, https://12nafplioseminar.wordpress.com/, ή απευθυνθείτε στο ekekdaad@gmail.com.


ΠΗΓΗ: argolida-net.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου