13.12.16

Σαν σήμερα 13 Δεκεμβρίου... στη μουσική


1948: Ο Αμερικανός hard rock κιθαρίστας και τραγουδιστής Ted Nugent (Theodore Anthony Nugent) γεννήθηκε στο Ρέντφορντ του Μίσιγκαν. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν κιθαρίστας στο συγκρότημα The Amboy Dukes έως το 1975 που άρχισε σόλο καριέρα. Έχει κυκλοφορήσει πάνω από τριάντα άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Hey Baby”, “Cat Scratch Fever”, “Need You Bad”, “The Flying Lip Lock” κ.α.


1966: Στα στούντιο της CBS ο Jimi Hendrix ηχογραφεί το τραγούδι “Foxy Lady”. Κυκλοφόρησε σαν single στις Η.Π.Α στις 27 Νοεμβρίου του 1967 με το “Hey Joe” στην δεύτερη πλευρά. Ήταν μέρος του άλμπουμ “Are You Experienced?”.


1969: Το “Wedding Album” του John Lennon και της Yoko Ono πέφτει στην 182η θέση του Billboard… Είναι ένα από τα τρία “πειραματικά” άλμπουμ που έκαναν μαζί και περιέχει δύο μόνο τραγούδια, ένα σε κάθε πλευρά. Κυκλοφόρησε στις 7 Νοεμβρίου του 1969. Το πρώτο τραγούδι είχε τίτλο “John & Yoko” και είναι μια “συνομιλία” τους υπό τους ήχους των παλμών της καρδιάς τους… Το δεύτερο τραγούδι “Amsterdam” είναι αποσπάσματα από συνομιλίες και συνεντεύξεις από την περίφημη εποχή “Bed in honeymoon”. Το νιόπαντρο ζευγάρι είχε κλειστεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και από το κρεβάτι τους “διαδήλωναν” για την παγκόσμια ειρήνη. Το γεγονός είχε πάρει μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ.

1981: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Amy Lee (Amy Lynn Lee) γεννήθηκε στο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια. Τη γνωρίσαμε στα φωνητικά των ‘’Evanescence’’ που σχημάτισε το 1995 η ίδια, παρέα με τον ”Ben Moody”. Έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά έργα και συνεργαστεί με ”Korn”, ”Seether”, και ”David Hodges”. Σήμερα, μετά από πολλές αλλαγές στο line-up των ”Evanescence”, συνεχίζει να παραμένει εκεί.


2001: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 34 χρόνια του, ο  “πατέρας” του Death Metal Chuck Schuldiner, τραγουδιστής, στιχουργός και κιθαρίστας των Death. Το 1983, ο Chuck σε ηλικία 16 ετών, δημιούργησε τους Mantas, μια εμβρυακή μορφή των Death. Ως Death πια και περνώντας από διάφορες αλλαγές στη σύνθεσή τους, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 1987, δουλειά που θεωρείται ο πρώτος πραγματικός death metal δίσκος. Μετά το τρίτο άλμπουμ των Death, ο μουσικός αποφάσισε να σταματήσει να δουλεύει με σταθερά μέλη στο συγκρότημα και προτιμούσε να συνεργάζεται με session μουσικούς. Κάπως έτσι κέρδισε τη φήμη του «τελειομανή» στην metal κοινότητα. Το 1999, ο Schuldiner διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Ο άτυχος μουσικός, υποβλήθηκε σε βαριάς μορφής χημειοθεραπείες, που έκαναν τον οργανισμό του να αποδυναμωθεί ιδιαίτερα. Στα τέλη του Οκτώβρη, είχε αρρωστήσει από πνευμονία. Ενάμιση μήνα μετά, στις 13 Δεκεμβρίου του 2001, έχανε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου