18.11.16

Ο Πάνος Καμμένος στην τελετή για τον Ήρωα πιλότο Γρ. Βαλκανά στους Χράνους Μεγαλόπολης


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, (ημερομηνία θανάτου του Ήρωα στην Κορυτσά), επίσημη τελετή στους Χράνους Μεγαλόπολης, για τον Γρηγόρη Βαλκανά, τον ήρωα πιλότο - πρώτο καμικάζι και απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο, η επίσημη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Ήρωα.

Η παραλαβή έγινε από τον εγγονό του τον Γρηγόρη Βαλκανά.

Επίσημη αναγνώριση και ύψιστη τιμή στον Μεγαλοπολίτη Ήρωα του 1940 Γρηγόριο Βαλκανά από την Πολιτεία.

Η επίσημη αναγνώριση του πρώτου ουσιαστικά πιλότου – καμικάζι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Γρηγόριου Βαλκανά με καταγωγή από τους Χράνους Μεγαλόπολης, άργησε πολλά χρόνια αλλά πλέον η επίσημη Πολιτεία δια του ΥΠΕΘΑ τον αναγνωρίζει και τον τοποθετεί στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των Ελλήνων Ηρώων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής οι πολιτευτές κ.κ. Αθανασόπουλος, Καρβελάς, Δαλιάνης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης παραβρέθηκαν και πολλοί κάτοικοι των Χράνων και διοικητές μονάδων της Αεροπορίας και του Στρατού.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά το τέλος της τελετής έκανε μια μεγάλη βόλτα στο χωριό και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους. Υποσχέθηκε ότι θα καθιερωθεί αυτή η μέρα σαν επίσημος εορτασμός του ήρωα.
Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου