13.11.16

Γεύσεις και Μυρωδιές : Μοσχαράκι στο πήλινο


Υλικά:

1 kg μοσχάρι γάλακτος
2 μέτρια κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 γαρίφαλα (μοσχοκάρφι)
2 ξυλαράκια κανέλα
2 δαφνόφυλλα
4-5 σπόρους μπαχάρι
3 ντομάτες φρέσκιες
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο 

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Μετά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε όλα μαζί για λίγο.
Έπειτα, ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, τις ντομάτες με τα υγρά τους και τα αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
Το τουμπάρουμε στο πήλινο, το καπακώνουμε και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
Τέλος, το σερβίρουμε με ζυμαρικά, λαχανικά ή ρύζι.


ΠΗΓΗ: loukoulos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου