24.11.16

Προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ η Εθνική Γυναικών


Στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2017, που θα διεξαχθεί στην Τσεχία, προκρίθηκε η Εθνική Γυναικών, παρά την ήττα της από τη Ρωσία, στην 6η και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών.

To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε μεταξύ των έξι καλύτερων δεύτερων ομάδων των εννέα ομίλων των προκριματικών και πήρε ένα από τα τελευταία «εισιτήρια» για τα τελικά.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της πρόκρισης, δήλωσε: «Πετύχαμε το στόχο που είχαμε θέσει όταν ξεκινήσαμε πέρυσι τις υποχρεώσεις μας. Θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα. Η ομάδα αυτή είναι φτιαγμένη από γερό μέταλλο και αντιδρά στα δύσκολα. Στο σημερινό αγώνα με τη Ρωσία μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση στο πρώτο ημίχρονο και επηρεαστήκαμε από την ατμόσφαιρα. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αισθητά με όπλο την άμυνά μας και μειώσαμε όσο γίνεται περισσότερο τη διαφορά».

Με τη σειρά της η Λολίτα Λύμουρα είπε: «Η ομάδα πέτυχε το στόχο της. Αξίζαμε την πρόκριση, τα καταφέραμε και το θέλαμε πάρα πολύ. Αυτή η ομάδα έχει μάθει στα δύσκολα. Είμαστε μαζί οι παίκτριες πολλά χρόνια, είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια. Δίνουμε ραντεβού στα γήπεδα της Τσεχίας. Θέλουμε να έχουμε μια καλή παρουσία στην τελική φάση».


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου