30.11.16

ΜΥΘΟΙ : Η αλεπού και ο τίγρης


Μια μέρα ένας τίγρης κυνηγούσε σε ένα δάσος. Μια άτυχη αλεπού τον συνάντησε και την έπιασε. Για την αλεπού,ο  αναπόφευκτος προορισμός ήταν πολύ σαφής - θάνατος. Παρά τον κίνδυνο, η αλεπού σκέφτηκε σκληρά για να βρει μια διέξοδο.

Αμέσως, η αλεπού είπε στον τίγρη, «Πώς τολμάς να με σκοτώνεις!»

Μόλις άκουσε τις λέξεις ο τίγρης έμεινε έκπληκτος και ρώτησε το λόγο Η αλεπού ύψωσε τη φωνή του λίγο ψηλότερα και δήλωσε αλαζονικά: «Να σου πω την αλήθεια,  εγώ ανακηρύχθηκα από το Θεό στο δάσος ως ο βασιλιάς όλων των ζώων ! Αν με σκοτώσεις, αυτό θα είναι ενάντια στη θέληση του Θεού, το ξέρεις;»

Βλέποντας ότι ο τίγρης είχε υποψίες, η αλεπού πρόσθεσε: «Ας κάνουμεμια δοκιμή. Ας πάμε μέσα από το δάσος. Ακολούθα με και θα δεις πώς τα ζώα φοβούνται εμένα». Ο τίγρης συμφώνησε.

Έτσι, η αλεπού περπάτησε μπροστά από τον τίγρη περήφανα μέσα από το δάσος. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα ζώα, βλέποντας την τίγρη πίσω, ήταν τρομερά φοβισμένα και έτρεξαν μακριά. Στη συνέχεια, η αλεπού είπε με υπερηφάνεια: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό που είπα είναι αλήθεια, έτσι δεν είναι;»

Ο τίγρης δεν είχε τίποτα να πει, παρά να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Έτσι, κούνησε το κεφάλι και είπε:

«Έχεις δίκιο. Είσαι ο βασιλιάς».



ΠΗΓΗ: ektiesthisi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου