17.11.16

Γεύσεις και Μυρωδιές : Ριγκατόνι ογκρατέν


Υλικά

- 500 γρ. ριγκατόνι
- 1/2 κουτί χυμός ντομάτας
- 250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους 
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
-  250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Βράζουμε τα ριγκατόνι al dente.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μισά ριγκατόνι σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα, και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα ριγκατόνι και τη σάλτσα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα, το ζαμπόν και την πιπεριά, ανακατεύοντας τα υλικά καλά με μεταλλικό πιρούνι.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.



ΠΗΓΗ: mamapeinao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου