11.10.16

ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. "Η Αλληλεγγύη" : Η γνώση είναι δύναμη - Πρόληψη και Ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη» ξεκινά μια καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου με τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη!». Πρόκειται για μια σειρά από ανοιχτές ομιλίες και δράσεις σε μηνιαία βάση που θα αφορούν όχι μόνο ασθενείς αλλά και όποιον ενδιαφέρεται για τη σωματική και ψυχική του υγεία. 

“Κληρονομικότητα, στρες, συναισθηματική κατάσταση στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου”

Η πρώτη εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τίτλο “Κληρονομικότητα, στρες, συναισθηματική κατάσταση στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου” και θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 18:30 μ.μ στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος", Αγ. Κωνσταντίνου 29 στο Άργος. 
Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Παλλάδιο Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας της Τρίπολης, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και η Coco-mat.

Διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν στοιχεία από σύγχρονες έρευνες και επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με την επιρροή της κληρονομικότητας, του στρες και της συναισθηματικής κατάστασης στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου. 

Ομιλητές θα είναι:
-Παρασκευή Αποστόλου, MSc., Μοριακή Βιολόγος από το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής - ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος θα παρουσιάσει το θέμα “Κληρονομικότητα & Καρκίνος”
-Μάριος Σεβρισαριανός, MPhil, Ψυχολόγος- Κλινικός Αναλυτής  qEEG, από το Παλλάδιο Κέντρο Αποκατάστασης θα αναφερθεί στο θέμα “Στρες & Kαρκίνος”
-Ελισάβετ Γεωργίου, MSc., Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης & Ενδυνάμωσης ασθενών & φροντιστών του Συλλόγου “Η Αλληλεγγύη”, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μιας επαναληπτικής έρευνας που έγινε στο σύλλογο μας σχετικά με τη «Συναισθηματικές επιπτώσεις του καρκίνου στους ασθενείς».

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της επίτιμης προέδρου κ. Χριστίνας Μπαρλιά.

«Πρόληψη και ενημέρωση για το καρκίνο του μαστού»

Η Γυναικολογική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Αργολίδας, Νοσηλευτική μονάδα Άργους και το Κέντρο μαστού Ν. Αλεξάνδρας σε συνεργασία με τον ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η Αλληλεγγύη» και την εταιρεία COCO-MAT διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και ενημέρωση για το καρκίνο του μαστού», την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10.45-14.00, στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος, στο Άργος, με κύριο ομιλητή τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Κ.Δημητρακάκη.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους-Μυκηνών και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τις δύο εκδηλώσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου