9.7.16

Οι καλύτερες βουτιές στην Πελοπόννησο


Καραθώνα, Αργολίδα

Φωτό: Christos Georgilakis | Panoramio

Η παραλία-σταρ του Ναυπλίου, και ίσως η δημοφιλέστερη της Αργολίδας, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλετε την ησυχία σας, καλή ιδέα είναι να συνεχίσετε στην επόμενη παράγραφο. 

Ηραίο, Κορινθία
Φωτό: Corinthia.Events
Το Ηραίο δεν είναι απλώς μια υπέροχη παραλία με κρυστάλλινα, πρασινογάλαζα νερά. Είναι, επίσης, ένας φαντασμαγορικός αρχαίος ναός της Ήρας που σχεδόν ακουμπά στη θάλασσα. Σχεδόν δίπλα τους, υπάρχει και μια λίμνη που δεν είναι ακριβώς λίμνη, αλλά λιμνοθάλασσα, στα ζεστά (και πολύ αλμυρότερα από της θάλασσας) νερά της οποίας μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε –έχει και παραλιούλα, για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την πρόσβασή σας. Και όλα αυτά, 18 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι. 

Βραχάτι, Κορινθία

Είναι η αγαπημένη επιλογή των οικογενειών με πιτσιρίκια, κυρίως –αλλά όχι μόνο– για τα ρηχά καθαρά νερά του Κορινθιακού από τον οποίο βρέχεται. Συνυπολογίστε την οργάνωση που εγγυάται πως δεν πρόκειται να πεινάσετε/ διψάσετε/ βαρεθείτε στην παραλία, κι έχετε όλους τους λόγους για μια οικογενειακή μονοήμερη εξόρμηση. 

Βελίκα, Μεσσηνία


Είκοσι χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, η Βελίκα έχει να υπερηφανεύεται για τον σχετικά σπάνιο συνδυασμό αμμουδιά-δέντρα που φτάνουν σχεδόν στο κύμα και προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους –η οποία, κακά τα ψέματα, δεν συγκρίνεται με καμιάς ομπρέλας. Η παραλία, με την χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα νερά της, είναι μισοκρυμμένη πίσω από μια μεγάλη έκταση με καλαμιές, δυόμισι χιλιόμετρα έξω από τον ομώνυμο οικισμό. Ένα beach bar στην άκρη της φροντίζει για τα απαραίτητα εφόδια, αλλά η έκτασή της εγγυάται πως αν λαχταράτε ησυχία και απομόνωση δεν θα δυσκολευτείτε να τη βρείτε.

Ελαία, Μεσσηνία


Μια από τις αγαπημένες παραλίες σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, η Ελαία ακουμπά στο Ιόνιο, πράγμα που σημαίνει ότι καταλήγει σε τιρκουάζ νερά να τα πιεις στο ποτήρι. Η άμμος της είναι απαλή και χρυσαφένια, το φουντωτό πευκοδάσος του Αγιαννάκη που την κορνιζάρει προσφέρει απλόχερα την σκιά του σε όσους θέλουν να στήσουν σκηνή, και το κυματάκι που σχεδόν πάντα την «πιάνει» εκεί κατά τον Αύγουστο εγγυάται λίγη περισσότερη αδρεναλίνη και διασκέδαση στις βουτιές σας.


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου