18.6.16

Ξεκινούν τα “Παύλεια 2016” στην Κόρινθο


Με την βοήθεια του Θεού θα εορτάσουμε και φέτος την σεπτή μνήμη του Αποστόλου Παύλου του Ουρανοβάμονος, του Ιδρυτού, Προστάτου της Τοπικής Αποστολικής Εκκλησίας και Πολιούχου Κορίνθου. 


Όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου διοργανώνει κι εφέτος τα «Ι΄Κορίνθου Παύλεια 2016». 

Επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε για τις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

Την Κυριακή 19 Ιουνίου (της Πεντηκοστής) στις 7:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξη των «Ι΄ Κορίνθου Παυλείων 2016», Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8:00 το απόγευμα στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των εν τη Κορινθία Αγίων, εις τα προπύλαια του Ιερού Ναού. Θα ακολουθήσει Δέηση.
Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ενδόξου Ουρανοβάμονος Παύλου, ως και τα άλλα Ιερά Λείψανα και η Ιερά Εικών των εν τη Κορινθία Αγίων, από σήμερον τίθενται εις προσκύνησιν των πιστών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, μέχρι το εσπέρας της ημέρας της εορτής (29 Ιουνίου) και κατά τις ώρες 7:00 το πρωί ως αργά το βράδυ καθημερινά.

Ώρα 8:00 το βράδυ έως 01:00 πρωϊνή θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίον θα ψαλλεί η Ακολουθία πάντων των εν Κορίνθω διαλαμψάντων Αγίων. Θα ακολουθήσει Αγρυπνία εις τιμήν των Αγίων και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 7:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Όρθρος – Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφερείας Κλεωνών – Νεμέας.
Στις 11:00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Παράκληση εις τους Αγ. Αποστόλους.
Στις 6:00 το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Εσπερινός και θα ακολουθήσει το Ι. Μυστήριο του Ευχελαίου.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 7:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Όρθρος – Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λουτρακίου.
Στις 11:00 το πρωί της ιδίας ημέρας τα τελεσθεί παράκληση εις τον Όσιον Πατάπιον.
Στις 7:00 το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί μικρός Εσπερινός και Παράκληση εις τον Τίμιον Πρόδρομον.
Στις 9:00 το βράδυ της ιδίας ημέρας θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία εις τιμήν των Αγ. Αποστόλων, Συνεργών του Απ. Παύλου. Θα ψάλλουν οι Μοναχές των Ι. Μονών και Ησυχαστηρίων της Ι. Μητροπόλεως μας και θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 7:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Όρθρος – Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφερείας Κιάτου.
Στις 11:00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Παράκληση εις τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.
Στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου