23.5.16

Αναγνωρίζοντας τη χλωρίδα στην αρχαία Ασίνη


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου, και φορείς της περιοχής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, την Πέμπτη 26/5/2016, την Παρασκευή 27/5/2016 και το Σάββατο 28/5/2016, με θέμα «Αναγνωρίζουμε τη χλωρίδα στην αρχαία Ασίνη». 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, με ταυτόχρονο εντοπισμό και αναγνώριση της χλωρίδας της περιοχής. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνουν ξεναγήσεις και προγράμματα γνωριμίας με τη χλωρίδα του αρχαιολογικού χώρου σε δημοτικά σχολεία, ενώ το Σάββατο στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, θα προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν είδη φυτών και θα συζητήσουν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που θα μοιραστούν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Πολιτιστικός σύλλογος Τολού, σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Τολού, θα φυτεύσει φυτά της ελληνικής φύσης σε επιλεγμένο από την υπηρεσία χώρο.

Με τη δράση αυτή στοχεύουμε στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια διαχρονική πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου.

Συνεργαζόμενοι φορείς/φορείς που στηρίζουν τις εκδηλώσεις:

Α/θμια Εκπαίδευση Αργολίδας
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού
Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού
Δημοτικό σχολείο Τολού
Δημοτικό σχολείο Δρεπάνου
Δημοτικό σχολείο Αγ Αδριανού
3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου

Η Διευθύντρια της Εφορείας

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αρχαιολόγος με βαθμό Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου