27.5.16

«Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών» από το ΚΠΕ Νέας Κίου, στις 3 & 4 Ιουνίου


Υλοποίηση εκδηλώσεων στο Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με τίτλο: «Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Κίο και στη Λέρνα, στις 3 και 4 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και απευθύνονται σε σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος, να ενθαρρυνθούν, να αναδειχθεί και να επιβραβευθεί η προσπάθειά τους και η συμμετοχή τους σε Περιβαλλοντικά Προγράμματα, γιορτάζοντας όλοι μαζί το τέλος μιας δημιουργικής χρονιάς με ανταλλαγή απόψεων, δράσεων και ιδεών, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να είναι περισσότερο εμπνευσμένη.

Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και θα υλοποιηθούν ως εξής:

1η ημέρα: Παρασκευή 3 Ιουνίου

(Σε συνεργασία με το Δήμο Άργους- Μυκηνών, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, τη συμμετοχή δύο τάξεων από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου και το Δημοτικό Σχολείο Μύλων)

08:45 - 09:00 «Μαθαίνουμε για τις ακτές μας, νοιαζόμαστε γι΄ αυτές και συμμετέχουμε ενεργά», Ελένη Πανάγου, υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

09:00- 09:45 «Όταν οι πηγές της Αργολίδας αναβλύζουν μύθους» Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

09:45 - 11:30 Υλοποίηση προγράμματος, επίσκεψη στο πεδίο και εθελοντικός, συμβολικός καθαρισμός της παραλίας της Λέρνας

11:30 - 11:45 Προσφορά δεκατιανού στους συμμετέχοντες

11:45 - 12:15 Συμπλήρωση φύλλων εργασίας του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

12:15 - 12:30 Απονομή αναμνηστικών συμμετοχής στους συμμετέχοντες

2η ημέρα: Σάββατο 4 Ιουνίου

(Σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας και τη συμμετοχή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας)

18:00 - 21:00 Παρουσίαση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σχ. έτους 2015-2016 από σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

21:00 Ελαφρύ γεύμα (Μπουφές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου