9.5.16

20 πράγματα που μάλλον αγνοούσατε για τον καφέ


1. Όσοι πίνουν περισσότερα από 10 φλυτζάνια καφέ την ημέρα έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν παραισθήσεις, με οράματα νεκρών και λοιπές εφιαλτικές διαταραχές. Επίσης, να ακούνε ανύπαρκτες φωνές και να βιώνουν πράγματα που δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

2. Ο καφές μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και να διαφυλάξει τις μακροχρόνιες αναμνήσεις. Αν θέλετε να τονώσετε τη μνήμη σας πριν από κάποιο σημαντικό διαγώνισμα, πιείτε ένα φλυτζάνι καφέ ή κάποιο άλλο αφέψημα που περιέχει καφεΐνη.

3. Ο καφές προέρχεται από ένα εξωτικό φρούτο. To κόφι τσέρι είναι γλυκό και έχει γεύση καρπουζιού, ροδόνερου και ιβίσκου ταυτοχρόνως. Το κόφι τσέρι είναι σπουδαίο φρούτο γιατί περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά.

4. Οι τακτικοί χρήστες καφέ διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ, άνοια, και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες. Η καφεΐνη διεγείρει προσωρινά το κεντρικό νευρικό σύστημα, όμως δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί τα μακροχρόνια αποτελέσματά της.

5. Στην Ευρώπη ο καφές έγινε αρχικά γνωστός ως «Αραβικός Οίνος». Ένα χαρμάνι από κόκκους καφέ χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τους Ευρωπαίους για να παρασκευάσουν κρασί.

6. Όσοι πίνουν καφέ δεν είναι ευεπίφοροι στην αυτοκτονία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση καφέ μειώνει τις πιθανότητες αυτοχειρίας κατά 50%.

7. Ο καφές είναι πιο εθιστικός απ΄ ό,τι η μαριχουάνα, η οποία είναι αποδεδειγμένα λιγότερο εθιστική από πολλές νόμιμες ή παράνομες ναρκωτικές ουσίες. Μέχρι ενός σημείου επίσης, η μαριχουάνα είναι πιο ασφαλής απ΄ τον καφέ.

8. Υπάρχει ένα φλυτζάνι καφέ σε κάθε σκηνή του φιλμ Fight Club. Δείτε ξανά την ταινία και προσέξτε το πανταχού παρόν φλυτζάνι με καφέ Starbucks.

9. Περισσότερα από τρία φλυτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να προκαλέσουν συρρίκνωση του γυναικείου στήθους. Για να πετύχουν μικρότερο και στητό στήθος, λοιπόν, οι κυρίες μπορούν να αποδυθούν στην… καφεθεραπεία.

10. Ο καφές μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργικότητά σας. Αν θέλετε να αφήσετε τη φαντασία σας να οργιάσει προτιμήστε τον ντεκαφεϊνέ.

11. Υπάρχει ένα καφέ στη Γαλλία που χρεώνει τον εσπρέσο 7 ευρώ στους ανάγωγους πελάτες και 1,40 σε όσους απευθύνονται στο προσωπικό με ευγένεια. Αυτό ξεκίνησε σαν αστείο, κατέληξε όμως απολύτως σοβαρό. Δεν νομίζετε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθετε τους ανθρώπους να είναι πιο ευγενικοί;

12. Η μυρωδιά του καφέ μπορεί να μειώσει το στρες. Χρησιμοποιείστε κόκκους καφέ και σκορπίστε τους στο σπίτι για να καταπολεμήσετε το καταλυτικό στρες της καθημερινότητας.

13. Μετά την κατανάλωση δύο φλυτζανιών καφέ οι εξωστρεφείς συζητούν πιο άνετα, ενώ οι εσωστρεφείς δυσκολεύονται περισσότερο απ΄ ό,τι πριν. Αν οι τελευταίοι πιουν καφέ πριν μια σημαντική συνάντηση, αυτό θα τους ενισχύσει το φόβο πως κάτι κακό πρόκειται να συμβεί.

14. Ο ένας στους τέσσερις Αμερικανούς καταναλώνει πάνω από 13 φλυτζάνια καφέ την εβδομάδα. Μόνο 400 mg την ημέρα θεωρούνται ασφαλή για την υγεία ενός ενήλικα.

15. Για μια γυναίκα το να πίνει 1-3 φλυτζάνια την ημέρα μειώνει κατά 24% τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αν ξεπεράσει τα 6 φλυτζάνια την ημέρα οι ευεργετικές επιπτώσεις στον οργανισμό της μειώνονται δραματικά και ο καφές μπορεί να τη βλάψει.

16. Όσοι πίνουν πολύ καφέ και άλλα καφεϊνούχα σκευάσματα δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

17. Από το 2008 οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει 9 καινούργια είδη καφέ, τα περισσότερα από αυτά στη Μαδαγασκάρη!

18. Ένας από τους πρώτους εφευρέτες του στιγμιαίου καφέ ήταν κάποιος χημικός από το Βέλγιο ονόματι Ζορζ Κονστάν Λουί Βασινγκτόν. Αυτός προχώρησε στη μαζική του παραγωγή που καθιερώθηκε το 1909.

19. Μέχρι 5 φλυτζάνια την ημέρα παρέχουν σημαντική ενυδάτωση στον οργανισμό. Δεν μπορεί, θα έχετε σίγουρα προσέξει πόσο διουρητικός είναι ο καφές.

20. Το πρώτο καφενείο στον κόσμο άνοιξε στην Κωνσταντινούπολη το 1554. Όμως, δεκαέξι χρόνια αργότερα, ο άκαρδος Μουφτής της Πόλης το έκλεισε στερώντας από τους μερακλήδες του είδους μια σπάνια απόλαυση.


ΠΗΓΗ: bestpictureblog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου