1.10.24

Ανοίγουν σήμερα τα υπόγεια κρατητήρια του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης

 


Σήμερα, Τρίτη1η Οκτωβρίου 2024, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Τρίπολης, απ’ τα ναζιστικά στρατεύματα, την 1η Οκτωβρίου του 1944, τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, θα είναι ανοιχτά για τον κόσμο.

Σε αυτά, κρατήθηκαν ουκ ολίγοι Έλληνες πατριώτες κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Σήμερα, ολοκληρώνονται οι διάσωσή τους και η ανάδειξη τους, σε χώρο ιστορικής μνήμης.

Τα δωμάτια θα είναι ανοιχτά για 2 ώρες, απ’ τις 10 το πρωί.

Remaining Time 0:00
 

Ο κόσμος, θα μπορεί να επισκέπτεται το χώρο, να βλέπει τους τόπους κράτησης και να ενημερώνεται για όλα όσα συνέβησαν στα υπόγεια, εκείνα τα πολύ δύσκολα χρόνια.

Σήμερα, απομένουν λίγα πράγματα για να μπορέσει ο χώρος να γίνει επισκέψιμος, ως χώρος μνήμης για τα όσα έγιναν, εκεί, τα ταραγμένα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου.

Κίνηση πολιτών, εδώ και καιρό, ζητά απ’ την Αυτοδιοίκηση, όπως προχωρήσει το αίτημα, για νομική κατοχύρωση της ημέρας αυτής.

ertnews.gr

Η αξία του χρόνου στην Τρίτη Ηλικία το θέμα συζήτησης στο Κ.Α.Π.Η Ναυπλίου


Η αξία του χρόνου στην Τρίτη Ηλικία  είναι το θέμα που επελέγη από τον κοινωνικό λειτουργό κ. Δημήτριο Οικονόμου και θα το παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024,  στα μέλη του Κ.Α.Π.Η,  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ηλικιωμένων.



ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Τρίτη 1/10


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο. Χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στην Ήπειρο από 9 έως 25-26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, ενώ θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25-26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.


meteo.gr