9.9.24

A.O. Αργοναύτης Νέας Κίου FC


Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Α.Ο Αργοναύτη Νέας Κίου είναι στην ευχάριστη θέση,να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της,με τον ποδοσφαιριστή (16 ετών) Μάριο Ταραντίλη.
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν πέρυσι με την ομάδα του Ατρόμητου Παναριτίου.
Ευχόμαστε στον Μάριο, καλή ποδοσφαιρική χρονιά, με υγεία, και χωρίς τραυματισμούς.


Το Δ.Σ. του Α.Ο.Αργοναύτη Νέας Κίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σπουδαία συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Καλυβά.
Γεννημένος το 1996 ο Γιώργος θεωρείτε ένας από τους καλύτερους και ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της Αργολίδας.
Ο 28 χρονος μεσοεπιθετικός πείστηκε από το πλάνο που του παρουσίασαν οι ιθύνοντες της ομάδας και έθεσε εαυτόν στη διάθεσή του προπονητή μας Γιάννη Ευθυμίου ο οποίος βλέπει έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή να παίρνει θέση στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.
Γιώργο σε καλωσορίζουμε στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του Αργοναύτη και σου ευχόμαστε μια σεζόν με υγεία και επιτυχίες».


Η διοίκηση του Α.Ο Αργοναύτη Νέας Κίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ήρθε σε συμφωνία για την σεζόν 2024-25, με τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Προύντζο.
Ο Γιάννης ήταν από τους κύριους «μοχλούς» της περσινής πορείας του Πανναυπλιακού και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να κατακτηθεί το πρωτάθλημα.
Η ομάδα μας βάζει στο ρόστερ της μια σημαντική προσθήκη και μια ποιοτική μεταγραφή και ενισχύεται ακόμα περισσότερο για να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα της Α1.
Καλωσορίζουμε τον Γιάννη στην οικογένεια του Αργοναύτη και του ευχόμαστε ολόψυχα να έχει μια χρονιά με υγεία, όμορφες και ευχάριστες στιγμές στο νέο του ξεκίνημα!


Το Δ/Σ του ποδοσφαιρικού Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια πολύ σημαντική ανανέωση, αυτή του Θοδωρή Πούτσι.

Οι συστάσεις για τον Θοδωρή είναι περιττές καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει διαπρέψει στα γήπεδα τόσο των τοπικών πρωταθλημάτων, όσο και στα γήπεδα της Γ και Β Εθνικής!!!

Το παλμαρέ του αρκετά πλούσιο, μιας και έχει αγωνιστεί στις παρακάτω ομάδες... Ιωνικό, Καλαμάτα, Παναργειακό, Λουτράκι, Παναρκαδικό, ΑΕ Ερμιονίδας, Αστέρα Βλαχιώτη, Θύελλα Καμαρίου, Α.Σ Σαντορίνης, Φοίνικα Επιδαύρου.

Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να έχει πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας.


Το Δ/Σ του ποδοσφαιρικού Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου ανακοινώνει μια σημαντική προσθήκη, την σύναψη συνεργασίας με τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων στην ομάδα μας.

Η συνολική παρουσία του Γιάννη και η εμπειρία του στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα μας, και αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην όλη καθοδήγηση και ανάπτυξη των ικανοτήτων των τερματοφυλάκων μας.

Τον καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια του Αργοναύτη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του.


Το Δ/Σ του Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου F.C ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας με τον Αλέξανδρο Μανέτα.

Η σεζόν 2024-25 θα βρει τον Αλέξανδρο και πάλι μαζί μας, καθώς συμφώνησε σε όλα, στην 3η του χρονιά στην ομάδα.

Έτσι λοιπόν η Διοίκηση και ο προπονητής μας Γιάννης Ευθυμίου, κράτησε ένα ακόμα ποδοσφαιριστή από το περσινό ρόστερ.

Ο 34χρονος επιθετικός την περσινή χρονιά, σημείωσε 7 γκολ και αγωνίστηκε 1850 λεπτά.

Αλέξανδρε σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες στην ομάδα μας»!!!


Το Δ/Σ του Αργοναύτη Νέας Κίου F.C ανακοινώνει μια ακόμα δυνατή μεταγραφή, αυτή του Δημήτρη Σαραβάκου από τον Ερμή Κιβερίου.

Ο Δημήτρης έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και πάλι με τα χρώματα του Αργοναύτη την σεζόν 2018-19.

Έτσι μετά από 6 χρόνια θα αγωνιστεί και πάλι με την ομάδα μας.

Καλώς ήρθες Δημήτρη στην μεγάλη οικογένεια του Αργοναύτη, να είσαι υγιής και δυνατός και να έχεις μια χρονιά γεμάτη από επιτυχίες.


Η Διοίκηση του ποδοσφαιρικού Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου ανακοινώνει μια σημαντική ανανέωση, αυτή του Λουκά Καραντζούλη.

Παρά τις προτάσεις άλλων ομάδων που είχε ο Λουκάς φέτος, επέλεξε την ομάδα που έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό ώστε να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά.

Την περσινή χρονιά κατέγραψε 2300 λεπτά συμμετοχής και ήταν μέλος του βασικού κορμού της ομάδας μας με εξαιρετικές εμφανίσεις στα περισσότερα παιχνίδια.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επέκταση της συνεργασίας μας με τον Λουκά και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.


Η Διοίκηση του Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δεύτερη ηχηρή μεταγραφή της, αυτή του Δημήτρη Λέρμα.

Ο Δημήτρης μπορεί να είναι μόλις 22 ετών, αλλά έχει αποδείξει την ικανότητα του εδώ και χρόνια, με το βιογραφικό του να είναι εξαιρετικό, έχοντας εμπειρία από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με τις ομάδες του Φοίνικα Επιδαύρου της ΑΕ Ερμιονίδας της Ένωσης Λέρνας και του Πανναυπλιακού.

Εμείς τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Αργοναύτη, και του ευχόμαστε να έχει υγεία, και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!


Η Διοίκηση του Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Θεοδοσιάδη.

Μετά τις απανωτές επεκτάσεις συμβολαίων «έσκασε» και η πρώτη ηχηρή μεταγραφή για την σεζόν 2024-2025.

Η απόκτηση του Γιάννη Θεοδοσιάδη είναι μόνον η αρχή από όσα οραματίζονται να πετύχουν τη νέα χρονιά οι ιθύνοντες του Αργοναύτη.

Ο σύλλογος μας εντάσσει στο δυναμικό του έναν ποδοσφαιριστή που σαφώς έχει την ποιότητα και την δυναμική για να συμβάλει ώστε ο Αργοναύτης να μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια δύναμη στο Πρωτάθλημά της ΕΠΣ Αργολίδας.

Καλωσορίζουμε τον Γιάννη στην οικογένεια μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.




Με ιδιαίτερη χαρά το Δ/Σ του ποδοσφαιρικού Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου ανακοινώνει την ανανέωση τριών παιδιών που έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις με την μέχρι τώρα εξέλιξή τους, και πρόκειται για τους Ανδρέα Κώστα Κόλλια, Σάββα Καρυώτη και Δημήτρη Κουκάκη.

Και τα 3 παιδιά προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου μας και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, γιατί μετά από χρόνια παράγονται ξανά ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες για να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, κάτι που είναι επιθυμία όλων όσοι εκπροσωπούν τον Αργοναύτη.

Τους ευχόμαστε να έχουν μια καλή σεζόν με υγεία και χωρίς τραυματισμούς.


Ο «πιστός στρατιώτης» της ομάδας μας Θοδωρής Ευσταθίου θα συνεχίσει και φέτος να φοράει την φανέλα του Αργοναύτη.

Γέννημα θρέμμα της ομάδας, ο Θοδωρής δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο που αγαπά και πονά σαν το σπίτι του.

Του ευχόμαστε καλή ποδοσφαιρική χρόνια με υγεία και πολλές επιτυχίες!


Συνεχίζεται ο σχεδιασμός στον Αργοναύτη Νέας Κίου FC ενόψει της νέας χρονιάς, ο οποίος θέλει να «κλείσει» κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ του αναφορικά με τις ανανεώσεις.

Ο επόμενος παίκτης που συμφώνησε να φοράει και πάλι τη φανέλα του συλλόγου είναι ο Παναγώτης Βογιατζής.

Ένας ποδοσφαιριστής που τρέχει ασταμάτητα, μαρκάρει χωρίς έλεος, και βρίσκεται παντού .

Ο Παναγιώτης ξεχωρίζει για το πάθος του και την δυναμική του, και είναι έτοιμος να καταπιεί και πάλι ατελείωτα χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο.

Του ευχόμαστε καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.


Ανανεώσεων συνέχεια στον Αργοναύτη Νέας Κίου FC αυτή την φορά με τον Πρόδρομο Λίτσο.

Μετά τον περσινό τραυματισμό, ο Πρόδρομος δεν πρόλαβε να αναδείξει το πλούσιο ταλέντο του.

Δούλεψε πολύ, και δουλεύει ακόμα για να επανέλθει στο 100% από τον τραυματισμό του.

Είμαστε σίγουροι ότι η σεζόν που έρχεται θα είναι η δική του χρονιά, και είμαστε πεπεισμένοι ότι με την καθοδήγηση του προπονητή μας θα δείξει την πραγματική του αξία.

Εμείς του ευχόμαστε καλή ποδοσφαιρική χρονιά, με υγεία πάνω από όλα, και αυτά που επιθυμεί να τα πραγματοποιήσει με τα χρώματα του Αργοναύτη.


Το Δ/Σ του Α.Ο. Αργοναύτη Ν. Κίου FC ανακοινώνει μια ακόμα ανανέωση, αυτή του Νίκου Λιαγκρή.

Ο αρχηγός μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ομάδας και απέδειξε έμπρακτα με την παραμονή του ότι αγαπάει την ομάδα όσο κανείς. Η ποιότητα του και ο χαρακτήρας του κάνουν τη διαφορά και μέσα και έξω από το γήπεδο και ο σύλλογος μας είναι τυχερός, που ο Νίκος θα είναι για άλλη μια χρόνια παρόν στη προσπάθεια που κάνουμε δείχνοντας το παράδειγμα και στους νέους αθλητές μας.

Ευχόμαστε στον αρχηγό μας καλή σεζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες.



Η Διοίκηση του ποδοσφαιρικού Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια ακόμη ανανέωση, αυτή του Τάσου Μπόμπου.

Ο Τάσος έχει μία καριέρα με πολλές διακρίσεις στο παλμαρέ του, που θα ζήλευαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Αργολικού ποδοσφαίρου.

Ο πανταχού… παρών «αιώνιος έφηβος» ο captain του Αργοναύτη για ακόμα μια χρονιά θα παίζει στην ομάδα μας.

Να του ευχηθούμε καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.


Η Διοίκηση του ποδοσφαιρικού Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον 34χρονο ποδοσφαιριστή Γιώργο Αϊβαλιώτη-Κορωνίδη.

Ο επαγγελματισμός, η εργατικότητα, η εμπειρία του, και το πάθος που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον Γιώργο αλλά δεν το θέλει και ο ίδιος, μιας και όπως μας έχει πει προτιμά να μιλάει μέσα στο γήπεδο.

Εμείς από την μεριά μας του ευχόμαστε καλή σεζόν, με υγεία και πολλές επιτυχίες.



Το Δ/Σ του ποδοσφαιρικού Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κιου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον νεαρό τερματοφύλακα Στέφανο Μαυρόγιαννη, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι ο φύλακας άγγελος της εστίας της ομάδας μας.

Του ευχόμαστε να έχει υγεία και μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες!


Η Διοίκηση του Α.Ο.Αργοναύτη Νέας Κίου,είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνέχιση της συνεργασίας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2024-25 με τον προπονητή Γιάννη Ευθυμίου.
Ο Γιάννης συνεχίζει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας καθώς η άψογη συνεργασία του με την Διοίκηση του Συλλόγου, εδραιώνουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η ομάδα για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Αλλά σημαντικότερο όλων είναι η «καθημερινότητα» και ο επαγγελματισμός του, με περίσσιο ζήλο, αγάπη και σεβασμό προς τον σύλλογο, και τους ποδοσφαιριστές μας.
Το ΔΣ του Α.Ο. Αργοναύτη Ν. Κίου εύχεται στον κόουτς, υγεία και καλή νέα αγωνιστική χρονιά!



Σε σώμα συστάθηκε η νέα διοίκηση του Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Νέος πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Λάζαρος Τσάλης που ηγήθηκε του ψηφοδελτίου, έχοντας ως συνεργάτες μία ικανή διοίκηση που θα οδηγήσει τον σύλλογο τα επόμενα χρόνια.
Το Δ/Σ που αναδείχθηκε κατόπιν της ψηφοφορίας έχει την εξής σύνθεση:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λάζαρος Τσάλης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αριστοτέλης Μπούρης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θοδωρής Καββαδίας
ΤΑΜΙΑΣ
Βασίλης Κουγιάς
ΜΕΛΗ
Παύλος Κεντίογλου
Παρασκευή Αργέντου
Βαγγέλης Κουγιάς
Παναγούλα Τσακίρη
Φωτεινή Χαντζηκωσταντίνου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
Σταυρούλα Παπαμαυρουδή




A.O. Αργοναύτης Νέας Κίου FC




Οι εγγραφές στη Σχολή κλασσικού και σύγχρονου χορού Motivo dance school στην Νέα Κίο, συνεχίζονται



Σας περιμένουμε κάθε απόγευμα

🕡18:30-21:00

Ελάτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα μας και να κλείσετε το δωρεάν δοκιμαστικό σας μάθημα.

Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί στο φανταστικό κόσμο του μπαλέτου και του σύγχρονου χορού. 

Στη σχολή λειτουργούν τμήματα κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού αλλά και pilates από προσχολική ηλικία μέχρι ενηλίκων. 

Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. 

Καλέστε για πληροφορίες: 6944749042

Σχολή κλασσικού και σύγχρονου χορού Motivo dance school.

Χρυσοστόμου Σμύρνης 11, Νέα Κίος 

Υπεύθυνη μαθημάτων χορού :

Μαριλένα Λιαγκρή

Υπεύθυνη τμημάτων pilates :

Δήμητρα Τσινταβή 


ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 


Γίνεται γνωστό ό,τι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του αφθάρτου ιερού λειψάνου (πόδι ) της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, Μητέρας της Παναγίας και προστάτιδος  των άτεκνων ζευγαριών, το οποίο αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου  

Ώρα 6:30 μ.μ. Υποδοχή Ιερού Λειψάνου. Δοξολογία και Εσπερινός 

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 

Ώρα 7:00  π.μ.  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 11:30  μ.μ.   Ιερά Παράκληση  της Αγίας Άννης.  

Ώρα 6:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο και ομιλία από τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους π. Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο. 

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 

 Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.     

Ώρα 11:30 π.μ.  Ιερά Παράκληση  της Αγίας Άννης.  

 Ώρα 20:00 μ.μ. – 01:00 π.μ.  Αγιορείτικη Αγρυπνία. Θα ψάλλει η χορωδία «Ο εν Αργολίδι Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως ¨Πατριαρχικό Αναλόγιο Δημοσθένης Παϊκόπουλος¨». 

Σάββατο 5  Οκτωβρίου

Ώρα 9:00 π.μ.   Ιερά Παράκληση  της Αγίας Άννης.            

Ώρα 11:30 π.μ.  Ιερά Παράκληση  της Αγίας Άννης.   

Ώρα 6:00 μ.μ.    Εσπερινός. 

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.   

Ώρα 11:30 π.μ. Ιερά Παράκληση της Αγίας Άννης.   

Ώρα 20:00 μ.μ. – 01:00 π.μ.  Αγιορείτικη Αγρυπνία και εγκώμια της Αγίας Άννης. Θα ψάλλει η χορωδία «Βυζαντινός Χορός  ¨Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους¨».  

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου   

 Ώρα 9:00 π.μ.  Ιερά Παράκληση  της Αγίας Άννης.        

Ώρα 11:30 π.μ.  Ιερά Παράκληση της Αγίας Άννης.     

Ώρα 6:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου   

Ώρα 7:00  π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 

Ώρα 11:30 π.μ.  Ιερά Παράκληση  της Αγίας Άννης.   

Ώρα 6:00 μ.μ.  Ιερά Παράκληση  της Αγίας Άννης.   

Ώρα 6:30 μ.μ. Αναχώρηση  Ιερών Λειψάνων.


ΕΚ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου


Κριός

Καθώς αναγεννιέστε μέσα από τις στάχτες σας σαν φοίνικας, η σημερινή μέρα θα μπορούσε να μοιάζει με μια μεγάλη ανακούφιση. Επαναπροσδιοριστείτε πριν αναλάβετε την επόμενη αποστολή σας.

Αφεθείτε στην απόλαυση ή καθίστε και μην κάνετε τίποτα. Ποιες δραστηριότητες ή εμπειρίες σας φέρνουν καθαρή χαρά και ικανοποίηση; Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε περισσότερες από αυτές στη ζωή σας;

Ταύρος

Ποια κομμάτια σας φοβούνται να οδηγήσουν τις σχέσεις σας στο επόμενο επίπεδο; Από τις φιλίες στην οικογένεια, τις δημιουργικές συνεργασίες στις επιχειρηματικές συμπράξεις ή τη μετάβαση από εραστή σε σύντροφο ζωής, μια νέα καμπή που θα μαλακώσει την καρδιά σας είναι στον ορίζοντα. Πώς μπορείτε να μαλακώσετε την καρδιά σας και να προσεγγίσετε αυτές τις σχέσεις με μεγαλύτερη διαφάνεια και ευαλωτότητα;

Δίδυμοι

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να μας βλέπουν, ειδικά στον εργασιακό χώρο. Είστε έτοιμοι να αναδείξετε τον εαυτό σας με τρόπους που κανείς δεν θα μπορεί να αγνοήσει. Τοποθετήστε τα χαρτιά σας σωστά και οι άνθρωποι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να σας δώσουν τον σεβασμό που σας αξίζει. Πώς υπερασπίζεστε σήμερα τον εαυτό σας στο χώρο εργασίας ή σε κοινωνικό περιβάλλον; Ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε για να διασφαλίσετε ότι η συμβολή σας αναγνωρίζεται και γίνεται σεβαστή;

Καρκίνος

Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι δύσκολο να επιστρέψετε στην δημιουργικότητα σας μετά από μια μακρά και δύσκολη μέρα στη δουλειά, η δημιουργική σας ρουτίνα θα είναι ζωτικής σημασίας για να σας κρατήσει ενεργούς. Απευθυνθείτε σε έναν φίλο από το γυμναστήριο και ασχοληθείτε με οτιδήποτε σας βάζει στο παιχνίδι και την ευχαρίστηση. Ποιος σας εμπνέει και σε ποιον μπορείτε να απευθυνθείτε για συντροφιά ή συνεργασία στις δημιουργικές σας αναζητήσεις;

Λέων

Στο σκοτάδι, ποιες επιθυμίες και ανάγκες φωνάζετε μέσα στην άνεση των τεσσάρων τοίχων σας; Ό,τι κι αν είναι, κάντε μια λεπτομερή λίστα, καθώς έχει έρθει η ώρα να βγείτε από την κρυψώνα σας. Διεκδικήστε αυτό που σας αξίζει χωρίς να απολογείστε. Τι σας εμποδίζει να αποκαλύψετε τον αληθινό σας εαυτό ή τις επιθυμίες σας; Διεκδικήστε ό,τι σας ανήκει δικαιωματικά με αυτοπεποίθηση και με τη γνώση ότι τίποτα δεν είναι πολύ μακριά από τις δυνατότητές σας.

Παρθένος

Κάποιο μέρος της ζωής σας «διψάει» για μεταμόρφωση και καινοτομία. Για να καρπωθείτε αυτό που σας αξίζει, ίσως χρειάζεται μια αποτοξίνωση για να βγάλετε τα «σκουπίδια» από το σύστημα σας. Κόψτε τα αδιέξοδα. Υπάρχουν πτυχές της ρουτίνας ή του περιβάλλοντός σας που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια αποτοξίνωση ή αλλαγή; Ποιες αδιέξοδες ή ξεπερασμένες πρακτικές μπορείτε να κόψετε για να κάνετε χώρο για την ανάπτυξη σας;

Ζυγός

Πότε ήταν η τελευταία φορά που δώσατε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αποδεχτεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε χωρίς να προσπαθείτε να την ελέγξετε; Καθίστε αναπαυτικά, παραδοθείτε και απολαύστε αυτές τις νέες εικόνες. Απαιτούν τη σιωπηλή προσοχή σας. Βάλτε το τηλέφωνό σας στο αθόρυβο ώστε να έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Δείξετε στον εαυτό σας τι ακριβώς σημαίνει «παραδίνομαι» χωρίς να υπολογίζετε όλες τις απαντήσεις σας μία προς μία.

Σκορπιός

Οι θησαυροί που εντοπίσατε από τις εσωτερικές σας αναζητήσεις δεν χρειάζεται πλέον να παραμένουν κρυμμένοι. Αλλάξτε την γκαρνταρόμπα σας και επενδύστε στον εαυτό σας. Λάμπετε από μέσα και από έξω. Ποιους εσωτερικούς θησαυρούς ή γνώσεις έχετε αποκαλύψει που νιώθετε έτοιμοι να μοιραστείτε με τους άλλους; Πώς μπορείτε να εκφράσετε αυτούς τους θησαυρούς μέσω αλλαγών στην εμφάνισή σας ή των προσωπικών επενδύσεων σας;

Τοξότης

Ποιες απλές μεθόδους έχετε στο τσεπάκι σας για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να πάτε με την ροή των πραγμάτων. Πηγαίνετε με το ρεύμα για να ανακαλύψετε σε τι είναι αφοσιωμένη η καρδιά σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε κύκλους όταν μπορείτε απλά να επιπλέετε. Οτιδήποτε δεν κάνει την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά, ίσως απλά να μην αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Μην προσπαθείτε να αναγκάσετε τον εαυτό σας να ασχοληθεί με αυτά. Ποιες προσαρμογές μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τη σπατάλη του χρόνου και της ενέργειάς σας και αντ’ αυτού να κινηθείτε ομαλά προς τους στόχους σας;

Αιγόκερως

Αφήστε τον εαυτό σας να σας φροντίσουν για μια φορά. Τα φιλαράκια γίνονται κολλητοί μόνο αν τους δώσετε την ευκαιρία να μπουν σε αυτόν τον ρόλο. Αξίζετε να σας περιποιούνται και γι’ αυτό μπορεί να νιώσετε λίγο περίεργα καθώς προσπαθείτε να προσαρμοστείτε σε όλη αυτή την υποστήριξη. Πώς μπορείτε να απολαμβάνετε και να εκτιμάτε την υποστήριξη και τη φροντίδα που σας προσφέρουν οι κοντινοί σας άνθρωποι;

Υδροχόος

Οι προσπάθειες στην καριέρα σας είναι το επίκεντρο της προσοχής σας. Βλέπετε πού θα εξελιχθείτε στην επαγγελματική σας ιεραρχία. Για το επόμενο στάδιο της προαγωγής σας θα χρειαστείτε κάποια εσωτερικά μυστικά του κλάδου σας. Οι ευκαιρίες βρίσκονται εκεί όπου ξεκινά η εξωστρέφεια. Πώς μπορείτε να αρχίσετε να προσεγγίζετε και να εξερευνάτε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στην επαγγελματική σας ζωή; Επειδή απεχθάνεστε τις μη αυθεντικές επαφές θα πρέπει να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας για να δείτε ποιος σας βοηθάει και ποιος όχι.

Ιχθύες

Πρόκειται για μια επαναφορά των ανώτερων ιδανικών σας. Ίσως υπάρχουν κάποια παλιά όνειρα που δεν πήγαν όπως τα είχατε σχεδιάσει και για καλό λόγο. Τώρα είστε σε θέση να καταλάβετε το μάθημα που μπορεί να μην είχατε δει πριν. Κρατήστε την πυξίδα σας και προχωρήστε σταθερά. Υπάρχουν όνειρα ή φιλοδοξίες που πρέπει να θρηνήσετε και να αφήσετε πίσω σας;

www.enikos.gr


Σαν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

 


Γεγονότα

  • 1861: Το πρώτο μέρος του άρθρου «Aναρχία» δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Φως» του Σοφοκλή Kαρύδη και θεωρείται το πρώτο αναρχικό δημοσίευμα στον τότε ελλαδικό χώρο. Ως συγγγραφέας του φέρεται ο φοιτητής Νομικής Δημήτριος Παπαρρηγόπουλος, γιος του ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου. Η εφημερίδα διώκεται και το φύλλο κατάσχεται.
  • 1886: Υπογράφεται η Σύμβαση της Βέρνης για την προστασία των λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών έργων. Είναι η πρώτη διεθνής συμφωνία για την πνευματική ιδιοκτησία και η βάση για όλες τις κατοπινές.
  • 1967: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος συναντάται στον Έβρο με τον τούρκο πρωθυπουργό, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Συζητούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.
  • 1971: Σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο ολλανδός γεωπόνος Πάουλ Κάιπερς, πρωτοπόρος των θερμοκηπίων στην Ελλάδα. Ήταν ευρύτερα γνωστός στην Ιεράπετρα της Κρήτης ως ο «Ολλανδός».
  • 1974: Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος καταθέτει μήνυση κατά των πρωτεργατών της Απριλιανής Χούντας, παρέχοντας έτσι τη νομική αφορμή για την ποινική δίωξή τους.
  • 1984: Ενοποιούνται η Χωροφυλακή και η Αστυνομία Πόλεων και δημιουργείται η ΕΛΑΣ.

Γεννήσεις

  • 1882: Μίλτος Μανάκης, από τους πρωτοπόρους του ελληνικού κινηματογράφου, μαζί με τον αδελφό του Γιαννάκη. (Θαν. 5/3/1964)
  • 1922: Μανώλης Γλέζος, Έλληνας πολιτικός και συγγραφέας. (Θαν. 30/3/2020)
  • 1960: Χιου Γκραντ, βρετανός ηθοποιός. («4 Γάμοι και μία Κηδεία»)

Θάνατοι

  • 1901: Ανρί Τουλούζ Λοτρέκ, γάλλος ζωγράφος, που έκανε την αφίσα τέχνη. (Γεν. 24/11/1864)
  • 1976: Μάο Τσε Τουνγκ, κινέζος κομμουνιστής ηγέτης, ιδρυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Kίνας. (Γεν. 26/12/1893)
  • 2019: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Έλληνας τραγουδοποιός. (Γεν. 5/11/1956)

9 Σεπτεμβρίου - Σύναξις των Προπατόρων Ιωακείμ και Άννης


Η σύναξη των δικαίων γονέων της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με την αρχαία εκκλησιαστική παράδοση, ορίστηκε την επομένη του γενεσίου της Θεοτόκου, για τον λόγο ότι αυτοί έγιναν πρόξενοι της παγκόσμιας σωτηρίας με την γέννηση της αγίας θυγατέρας τους.

Ο Ιωακείμ καταγόταν από την φυλή του Ιούδα και απόγονος του Δαυΐδ. Παντρεύτηκε την Άννα από την φυλή του Λευί.

Επειδή οι φυλές, Βασιλική και Ιερατική συγγένευαν μεταξύ τους, διότι η Βασιλεία θεωρείτο ίση με την Ιερωσύνη, δεν έδιναν ούτε έπαιρναν θυγατέρες από άλλες φυλές.

Έτσι λοιπόν, αφού θεάρεστα πέρασε τη ζωή του το Άγιο αυτό ζευγάρι, ο μεν Ιωακείμ πέθανε οκτώ χρόνια μετά τα Εισόδια της κόρης του Θεοτόκου Μαρίας σε ηλικία 92 ετών, η δε Άννα έντεκα μήνες μετά το θάνατο του Ιωακείμ, σε ηλικία 83 ετών.

Ακούστε το απολυτίκιο που ψάλλει ο πρωτοπρεσβύτερος Γρήγοριος Καραλής εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης Πάρου, Θεολόγος, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Διδάσκων στο Τμήμα «Βυζαντινή Μουσική - Ψαλτική Τέχνη» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.


romfea.gr

Ο καιρός σήμερα


Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα κυρίως από το βράδυ. Τοπικά ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις. Οι νεφώσεις προοδευτικά από τα δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στα Επτάνησα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Ελαφρώς αυξημένες αναμένεται να διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30-32, στη Θεσσαλία από 17 έως 33-34, στην Ήπειρο από 17 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 31-33 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 29-31 βαθμούς, στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν, ενώ θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31-32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν. Αργά το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

www.meteo.gr