16.8.24

Ευρωμπάσκετ U16: Ισπανία – Ελλάδα για μια θέση στον τελικό


Η Εθνική Παίδων δίνει σήμερα (16/8) στις 18.30 έναν πολύ σημαντικό αγώνα: Αντιμετωπίζει την Ισπανία και με νίκη θα βρεθεί στον τελικό του Ευρωμπάσκετ U16 που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Το μεγάλο ραντεβού έχει κλειστεί στο ΚΓ Νέας Αλικαρνασσού στα Δύο Αοράκια. 

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ERT Sports 2 και από το www.youtube.com/@fiba.

Ελλάδα και Ισπανία έφτασαν ως τον ημιτελικό αήττητες. Πέρασαν με ένα 3-0 από την φάση των ομίλων και στη συνέχεια η ελληνική ομάδα νίκησε την Πολωνία στη φάση των 16 και την Τουρκία στους προημιτελικούς. Η ισπανική ομάδα στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι απέκλεισε την Βουλγαρία και στο δεύτερο την Ιταλία.

Ελλάδα και Ισπανία είχαν αναμετρηθεί πριν λίγες μέρες στο ΚΓ Πανεπιστημίου Κρήτης, σε δύο αγώνες προετοιμασίας. Στον πρώτο αγώνα η Ελλάδα είχε επικρατήσει 66-58 και στον δεύτερο η Ισπανία είχε νικήσει 67-66 με buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Οι “μικροί” χρειάζονται και την στήριξη της εξέδρας, η οποία ήταν παρούσα στον προημιτελικό με την Τουρκία. 

Το πρόγραμμα

ΚΓ Ν. Αλικαρνασσού (Δύο Αοράκια)

Θ. 1-4

18.30 Ισπανία-Ελλάδα

21.00 Γαλλία-Σερβία

Θ. 5-8

13.30 Ιταλία-Τουρκία

16.00 Λετονία-Ισραήλ

ΚΓ Πανεπιστημίου Κρήτης

Θ. 9-12

18.30 Σλοβενία-Λιθουανία

21.00 Γερμανία-Φινλανδία

Θ. 13-16

13.30 Βουλγαρία-Πολωνία

16.00 Κροατία-Γεωργία


Αιμοδοσία στο Στάδιο Τεγέας για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σταδίου “Η Ενότητα”, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αρκαδίας “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”, διοργανώνει αιμοδοσία και λήψη δείγματος μυελού των οστών το Σάββατο 17 Αυγούστου 2024. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. στο Κληροδότημα Ιωάννου Αθανασίου Γεωργούλη, στο Στάδιο Τεγέας.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου “Παίδων – Η Αγία Σοφία”, με σκοπό τη στήριξη παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει τις προσπάθειες για τη σωτηρία παιδιών που χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, προσφέροντας λίγο από το χρόνο τους για να σώσουν μια ζωή. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη.


Σάββατο 17 Αυγούστου 2024 | Ώρα: 10:00 – 16:00

Τοποθεσία: Κληροδότημα Ιωάννου Αθανασίου Γεωργούλη, Στάδιο Τεγέας


“Ναυτική Ναυπλιάδα”

 


Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”

Το βράδυ του Σαββάτου της 17ης Αυγούστου 2024 σηματοδοτεί την έναρξη της “Ναυτικής Ναυπλιάδας 2024”.

Στις 20.30΄, στον χώρο του Παιδικού Μουσείου του “Ιδρύματος Β. Παπαντωνίου” (στον Παλαιό Σταθμό Ναυπλίου) θα εγκαινιαστούν οι εκδηλώσεις της “Ναυτικής Ναυπλιάδας 2024”.

Τιμώνται η θάλασσα… οι άνθρωποι που την υπηρετούν… η πόλη μας…

Remaining Time 0:00
 

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Ναυπλιέων, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το “Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου” και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”.

Στην οργάνωση των εκδηλώσεων συμμετέχουν το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, ο Σύλλογος Αλιέων Ναυπλίου… και όχι μόνον…

Η “Ναυτική Ναυπλιάδα 2024” θα εγκαινιαστεί με Εικαστική Έκθεση Ναυπλιέων (και όχι μόνον) ζωγράφων και γλυπτών που, για πρώτη φορά, θα ξεπεράσουν τον αριθμό των εξήντα εκθετών…

Εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θαλάσσιος νυχτερινός περίπατος στον Αργολικό Κόλπο, “βαρκαρόλα” και πυροτεχνήματα… θα εμπλουτίσουν, για πάνω από μια εβδομάδα, τον πολιτισμό και τις αισθήσεις των Ναυπλιωτών και των επισκεπτών της πόλης… εκείνης της γλυκιάς γεύσης και ανάμνησης…

Η “Ναυτική Ναυπλιάδα” έχει γίνει, πλέον, θεσμός για το Ναύπλιο. Με το πέρασμα των χρόνων, ο θεσμός πλουτίζει με νέες ιδέες, με νέα δρώμενα, με νέες προτάσεις και συμμετοχές…

Επίσημοι προσκεκλημένοι στις εκδηλώσεις είμαστε όλοι εμείς οι Αναπλιώτες… όλοι οι επισκέπτες…

Η συμμετοχή μας δεν είναι υποχρέωση… είναι ανάταση… είναι συμμετοχή στον πολιτισμό της πρώτης πρωτεύουσας της σύγχρονης Ελλάδας…

Το πρόγραμμα της Ναυτικής Ναυπλιάδας

 

3ο Taygetos Mountain Festival


 Το φεστιβάλ προσφέρει μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας τη μαγεία του βουνού με τη ζωντάνια της μουσικής, του χορού και των δραστηριοτήτων στη φύση.

Η καρδιά του βουνού θα χτυπήσει δυνατά στις 17 Αυγούστου, καθώς ο πολυχώρος εκδηλώσεων “Sivarta” φιλοξενεί το 3ο Taygetos Mountain Festival / Sivarta.

Ο χώρος βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, μέσα σε καταπράσινο τοπίο και δίπλα στους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Αλαγονίας.

Το φεστιβάλ προσφέρει μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας τη μαγεία του βουνού με τη ζωντάνια της μουσικής, του χορού και των δραστηριοτήτων στη φύση. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν free camping με παροχή σκηνής, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τα οργανωμένα μονοπάτια και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Για πρώτη φορά φέτος, θα συμμετάσχει ο αναγνωρίσιμος DJ και παραγωγός Giorgos Reisopoulos, γνωστός από τις μιξαρισμένες ζώνες “Non Stop Mix by Giorgos Reisopoulos” και “DJ Valentino Non Stop Mix”. Τα μιξαρίσματά του ακούγονται σε 230 FM σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και υπόσχονται να κάνουν τη βραδιά αξέχαστη.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., και η είσοδος με ποτό κοστίζει 8 ευρώ.



Συνεχίζεται σήμερα το Φεστιβάλ Καρυάς με τρεις αξιόλογους καλλιτέχνες


Το Φεστιβάλ Καρυάς 2024 συνεχίζεται απόψε με τη δεύτερη εκδήλωσή του στην πλατεία του χωριού:

Τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Μπάκουλης, η Αλεξάνδρα Γκουντούλια και ο Δημήτρης Τσεκούρας θα διασκεδάσουν το κοινό σε μια δυναμική μουσική παράσταση.

Χορηγός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η εταιρεία “Το Γυαλι” – Νίκος Κοντός. Χορηγός επικοινωνιας είναι το Kantini Web Radio (https://www.facebook.com/kantiniradio).

Το Φεστιβάλ Καρυάς, γνωστό μέχρι σήμερα ως “Αρτεμίσια”, το οποίο διοργανώνει ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Καρυάς “Το Αρτεμίσιο”, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 26 Αυγούστου, φέτος ανανεώνεται. Προσθέτει πολλές και διαφοροποιημένες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους: Μουσική, θέατρο, yoga, σκάκι, πεζοπορία και ορειβασία.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ όπως επί σειρά ετών έτσι και φέτος, είναι o Γιάννης Δελής, ως μέλος του συλλόγου και ιδρυτής του μουσικού σχήματος Αέναοι.

Βαγγέλης Δενέζης με την εταιρεία Envirox είναι ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης.


Φεστιβάλ Τέχνης με δωρεάν δράσεις στα σοκάκια της Καρύταινας!


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Κοινόν Καρυτινών", διοργανώνει πρωτότυπες δράσεις για ενήλικες και παιδιά στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης στα σοκάκια της παλιάς Αγοράς της Καρύταινας στις 16 και 17 Αυγούστου 2024. Ώρες λειτουργίας: 19:00-23:00.

Ερασιτέχνες ζωγράφοι, φωτογράφοι, εικαστικοί, κουκλοπαίχτες και κουκλοποιοί θα κοσμήσουν με έργα τέχνης τα σοκάκια του χωριού μας ενώ ταλαντούχοι μουσικοί θα μας χαρίζουν μελωδίες λογιών λογιών. 

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, θα μας τιμήσει και φέτος με τη συμμετοχή 8 μουσικών. Οι δράσεις του Ωδείου στις 17/8 θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Παράλληλα, δύο Τσιρκολάνοι με ζωντανή μουσική και ακροβατικά θα μας προσφέρουν ανεπανάληπτες στιγμές και άφθονο γέλιο.

Χειροποίητες κούκλες θεάτρου από τη Θεατρική σκηνή Καλαμάτας θα συνομιλούν με τους θεατές σε ένα περίπατο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας! 

Σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό κάτω από το φράγκικο Κάστρο της Καρύταινας χρώματα, νότες, λέξεις, εικόνες ,αντικείμενα, ιδέες θα συνυπάρξουν δίνοντας αξία στα ανθρώπινα δημιουργήματα. 

Η ομορφιά της ζωής, οι αγωνίες των ανθρώπων, τοπία που γαληνεύουν τον νου και τη ψυχή, η ανάγκη για βελτίωση κακώς κειμένων θα αναδειχτούν μέσα από τη ματιά σαράντα πέντε και πλέον δημιουργών. 


Παράλληλα, θα λειτουργήσουν υπαίθρια εργαστήρια Ιταλού, μουσικής, μαγειρικής για παιδιά με στόχο να προσφέρουν στους μικρούς μιας επισκέπτες ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, καλλιέργειας δεξιοτήτων και συνεργασίας. 


Το Φεστιβάλ Τέχνης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024. Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης θα ταξιδέψει ως την Καρύταινα και θα συμμετάσχει σε μια μουσική βραδιά-αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο συλλόγων- αφιερωμένη στο Φεγγάρι! Ώρα έναρξης: 21:00, Πλατεία Καρύταινας.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και δραστηριότητες είναι δωρεάν. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο του συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών", στο τηλέφωνο: 6976736523.




Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κορινθίων

 

Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κορινθίων 

  • Κυριακή, 18 Αυγούστου στο Θέατρο Αγ. Άννας – Μουσική βραδιά με το σχήμα της Ιωάννας Κακουριώτη.

  • Κυριακή, 18 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ., στο Αγγελόκαστρο – Θεατρική παράσταση «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου ΑΝΕΜΗ.
  • Δευτέρα, 19 Αυγούστου στην Αρχαία Κόρινθο – Συναυλία με το Σταμάτη Κραουνάκη σε συνεργασία με τον ΣΕΑΚ και την τοπική κοινότητα Αρχαίας Κορίνθου.

  • Δευτέρα, 19 Αυγούστου στο Αγ. Βασίλειο – Θεατρική παράσταση «Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκογκόλ από το ΚΘΒΡ.
  • Παρασκευή, 23 Αυγούστου τέρμα Κολιάτσου – Μουσική βραδιά με το σχήμα AQUA BARONS.
  • Σάββατο, 24 Αυγούστου στο Σοφικό – Θεατρική παράσταση «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου ΑΝΕΜΗ.
  • Κυριακή, 25 Αυγούστου στο Λέχαιο – Μουσική βραδιά με το σχήμα της Σοφίας Τριανταφύλλου.

  • Κυριακή, 25 Αυγούστου στον Αγ. Ιωάννη – Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς.
  • Τρίτη, 27 Αυγούστου στον Αγ. Ιωάννη – Παράσταση Θεάτρου Σκιών.
  • Τετάρτη, 28 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου – Εκδήλωση «Εκεί που η πέτρα μαύρισε, ανθίσαν μενεξέδες» με τη Χορωδία ΗΧΟΡΟΗ του Μάκη Ψαραδέλη.
  • Πέμπτη, 29 Αυγούστου στο Θέατρο Χιλιομοδίου – Θεατρική παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη με το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Διόνυσος), Μαριάννα Δημητρίου (Τειρεσίας), Αλεξία Καλτσίκη (Αγαύη), Θέμης Πάνου (Κάδμος), Αργύρης Πανταζάρας (Πενθέας), Γιάννης Κόραβος, Διονύσης Πιφέας, Φώτης Στρατηγός (Αγγελιαφόροι).
  • Παρασκευή, 30 Αυγούστου τέρμα Κολιάτσου – Μουσική βραδιά με το σχήμα SERIAL GROOVERS.
  • Σάββατο, 31 Αυγούστου στην Ιερατική – Μουσική βραδιά τζαζ με το σχήμα JAZZ QUARTET.

  • Σάββατο, 31 Αυγούστου στο Θέατρο Σοφικού – Θεατρική παράσταση «Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκογκόλ από το ΚΘΒΡ.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ανάδειξη και προστασία του υγροτόπου Μουστού» στο Παράλιο Άστρος

Τριήμερη έκθεση φωτογραφίας για τους ενδιαφερόμενους πολίτες και επισκέπτες της Αρκαδίας, θα διεξαχθεί στις 16, 17 και 18 Αυγούστου 2024 στο Παράλιο Άστρος με θέμα «Ανάδειξη και προστασία του υγροτόπου Μουστού».

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Όμιλο Μελέτης Ιστορίας – Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ» και τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους με απογευματινό ωράριο 19.30 – 23.00.

Η διοργάνωση της υπαίθριας έκθεσης έχει ως στόχο την προβολή της βιοποικιλότητας της παράκτιας λιμνοθάλασσας του Μουστού, αξιοποιώντας το αρχειακό φωτογραφικό υλικό του Ομίλου ΠΥΡΑΜΙΑ και της Μονάδας Διαχείρισης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 16 Αυγούστου, ώρα 21.30.


Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας – Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ» είναι Μη Κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Σωματείο, ενταγμένο στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και σκοπός του είναι η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού, καθώς και η ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ολόκληρου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος αναζητά: α. την ιστορική εξέλιξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, πριν από τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και β. το πως διαμορφώθηκε η επιφάνεια της περιοχής του Δήμου με τις ανθρωπογενείς επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν και ποια είναι η σημερινή κατάσταση.

Τέλος μελετά τη βιοποικιλότητα της περιοχής και υλοποιεί δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αειφόρο, ήπια τουριστική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.


1ο Τουρνουά Ποδοτέννις (foot tennis) στην Τρίπολη


Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και η  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ συνδιοργανώνουν το 1ο  ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΤΕΝΝΙΣ (foot tennis) στην Πλατεία Άρεως.

Από 21 – 23/8/24 και ώρα 19:30 – 23:00

Η εκδήλωση «event» είναι υπό την αιγίδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και το τμήμα αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης καλεί όλους τους Νέους και όχι μόνο, να συμμετέχουν για να κάνουμε το τουρνουά Θεσμό.

Σας περιμένουμε για τρείς αξέχαστες βραδιές.


Συναυλία με την Χαραλαμπία Πνευματικού στο Θέατρο Δημητσάνας "Μίκης Θεοδωράκης"



Ο Δήμος Γορτυνίας σας προσκαλεί σε μια μοναδική συναυλία με τίτλο «Ανατολιτικά της Δύσης» με τη Γορτύνια ερμηνεύτρια Χαραλαμπία Πνευματικού, την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 21:00μ.μ. στο Θέατρο Δημητσάνας "Μίκης Θεοδωράκης".

Η καλλιτέχνης με μια εξαιρετική μπάντα, θα μας ταξιδέψει μουσικά μέσα από ελληνικές και ανατολίτικες μελωδίες. Με χρώμα παραδοσιακό, έθνικ αισθητική και αυτοσχεδιαστική διάθεση θα μεταφερθούμε απ' την Ανατολή ως τη Δύση, μέσα απ' τα πιο αγαπημένα τραγούδια της παράδοσης.


Την εκδήλωση παρουσιάζει η ποιήτρια & στιχουργός Μαρία Γκουτζαμάνη.


Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Γορτυνίας με την χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και την καλλιτεχνική διεύθυνση της  ARTS mg.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!


* Η Χαραλαμπία Πνευματικού γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στο χωριό της, τη Δήμητρα Γορτυνίας. Είναι απόφοιτη Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημόσιας Ιστορίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Από νωρίς ακολούθησε την αγάπη της για τη μουσική και μυήθηκε στον κόσμο της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής πλάι στη διεθνώς διακεκριμένη ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή.
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού ενώ το 2023 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό τραγούδι σε στίχους και μουσική της ίδιας με τίτλο «Στο πλάι σου».
Πολυσχιδής κι ανήσυχη προσωπικότητα, πολύ σύντομα διοχέτευσε τη δημιουργικότητά της και στη γραφή. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της ποιητικό βιβλίο με τίτλο «Σε τρίτο ερωτικό» από τις εκδόσεις Ιωλκός και το 2024 «Τα μανικετόκουμπα: μια ποιητική μεταγραφή του αλγεινού έρωτος» από τις  εκδόσεις Κυβέρτι.


 

Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για τον Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

 


Ο Δήμος Ερμιονίδας και η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων σας καλούν σήμερα Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διδύμων, για να τιμήσουμε τον Διδυμιώτη Ήρωα, Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα, ο οποίος «έπεσε» ηρωικά μαχόμενος στις 16 Αυγούστου 1974 στα μαρτυρικά χώματα της Κύπρου.

ΚΙΑΝΑ 2024: Παραδοσιακό Μικρασιάτικο Γλέντι στη Νέα Κίο


Το καθιερωμένο Παραδοσιακό Μικρασιάτικο Γλέντι διοργανώνει και φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου σε συνεργασία με το Δήμο Άργους Μυκηνών, το Σάββατο 17/08/2024, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου, στις 21.00.

Συμμετέχει το μουσικό σχήμα:

Νίκος Μήλας – Βιολί, Αθηνά Κουκή – Κανονάκι, Εύη Κανέλλου – Κρουστά, Θεοδόσης Συκιώτης – Λαούτο και Μαριάνθη Λιουδάκη στη Φωνή. 

Οι  μουσικοί θα μας ταξιδέψουν σε εκείνο τον τόπο όπου τα γλέντια και οι γιορτές ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, στον τόπο των Μικρασιατών. Έτσι θα γλεντήσουμε, με τους χορούς και τις μελωδίες της Μικρασίας, των νησιών μας αλλά και παραδοσιακούς σκοπούς από την υπόλοιπη Ελλάδα. Όπως παλιά, μικροί και μεγάλοι ένωναν τα βήματα τους σε έναν μεγάλο κύκλο έτσι και φέτος στο γλέντι του Συλλόγου θα ανταμώσουμε και θα γλεντήσουμε όλοι μαζί. 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου σας περιμένει για να διασκεδάσουμε διατηρώντας πάντα τη Μικρασιάτική μας ταυτότητα, μεταδίδοντας στα παιδιά μας τη χαρά και τη συγκίνηση, με τις μουσικές και με του χορού τα βήματα! 

Τα ακούραστα μέλη του Συλλόγου μας  θα φροντίσουν για την καλύτερη διάθεση στα σουβλάκια, τις παγωμένες μπύρες  και τη λαχειοφόρο μας με τα πλούσια δώρα.

Φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2024


“Γεύσεις Αρκαδίας: Γιορτή Οίνου & Τυριού" στην Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας

 


Γεύσεις Αρκαδίας: Γιορτή Οίνου & Τυριού Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024 
Χώρος Παμπελοποννησιακής Έκθεσης, 
Περίπτερο 43-45 
Παλαιά Επισκοπή Τεγέας 18:30-20:30   

Μια γιορτή γεύσεων, οίνου, τυριού, ποιότητας, πολιτισμού και ιστορίας για την ανάδειξη της Αρκαδικής γης.   
Ο Δήμος Τρίπολης, με την υποστήριξη του EUROPE DIRECT Πελοποννήσου και του εθελοντικού οργανισμού Growth Hub, σας προσκαλεί σε μια γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με επίκεντρο τα μοναδικά κρασιά και τυριά της Αρκαδίας.
Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη της Αρκαδικής οινικής και τυροκομικής ιστορίας, στην ενίσχυση της μελλοντικής πορείας του κρασιού, στην προσπάθεια προώθησης του οινικού τουρισμού, καθώς και στη γνωριμία με τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου.   
Η Αρκαδία έχει παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και στην τυροκομία από αρχαιοτάτων χρόνων. 
Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες όλο και περισσότερο προτιμούν το ελληνικό κρασί, ενώ  ο οινοτουρισμός έχει κάνει ήδη άλματα και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.   
Στόχος του Δήμου είναι να μάθουμε, να δοκιμάσουμε και να εμπιστευθούμε τα ιδιαίτερα και ποιοτικά τοπικά προϊόντα, μέσα από ένα «ταξίδι» αρωμάτων, γεύσεων και γνωριμίας με την Αρκαδική οινική ιστορία.   
Η γιορτή γεύσεων θα φιλοξενήσει wine tasting Αρκάδων οινοπαραγωγών, pairing με τυριά και σύντομες ομιλίες, όπου οι οινοπαραγωγοί -που είναι θεματοφύλακες του τοπικού πολιτισμού- θα  παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα τους, τις τοπικές ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους και θα δώσουν πληροφορίες για τις ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες της περιοχής, τις τεχνικές επεξεργασίας, αλλά και το ανάγλυφο του εδάφους, που αποτελούν τους παράγοντες που δίνουν ταυτότητα στον Αρκαδικό οίνο, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να απολαύσουν θεσπέσια αρώματα και να δοκιμάσουν κάποια από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής.   

Ευχαριστούμε θερμά το Οινοποιείο Βερβαινιώτη, τους Οίνους Μπισμπίκου, το Κτήμα Παναγόπουλου, το Αμπελοτεμάχιο 211 και την Οικογένεια Μπαζιωτάκη – Αρκαδία Γαλακτοκομικά, για την άμεση ανταπόκρισή τους να συμμετάσχουν στη Γιορτή Οίνου & Τυριού και για τη διάθεση των προϊόντων τους, καθώς επίσης την Arcadia Catering, Peloponnisos One Group και Vacro για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης.


2ο "Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής" στο Λυγουριό

 


Το δεύτερο "Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής" στο Λυγουριό είναι γεγονός! 

Το "ARNAS FESTIVAL", είναι ο μουσικός θεσμός της Αργολίδας που θέλει να επαναφέρει την παράδοση στην καθημερινότητά μας, γεμάτο παραδοσιακούς ήχους, γλέντια, χορούς και ανταμώματα.

Το ταξίδι στον Αρνά συνεχίζει για δεύτερη φορά φέτος τον Αύγουστο, με μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση στο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου Λυγουριού!

Την Κυριακή 25 Αυγούστου, ο Δήμος Επιδαύρου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού ''Ο Καββαδίας'' ενώνουν δυνάμεις και υποδέχονται δύο νέα μουσικά σχήματα, την «Banda Entopica» και το «Ξέφραγο Αμπέλι» που πλέον η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας!

Μαζί μας θα είναι και μια ομάδα ταλαντούχων νέων από το χωριό μας για να μας διασκεδάσουν!

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Είσοδος 5 ευρώ

Ελεύθερη είσοδος για παιδιά έως 13 ετών

Στο χώρο θα πωλούνται νόστιμα σουβλάκια, κρύα μπύρα, ποτά και κοκτέιλ!

Συνδιοργάνωση : Δήμος Επιδαύρου - Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού ''Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ''

9ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»



Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ, ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ και ο Σύλλογος «ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή, διοργανώνουν τον 9ο Δρόμο Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο», που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Κίο στις 14 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Δρόμος περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:

• Αγώνας περίπου 11.000 μέτρων για ενήλικες

• Αγώνας περίπου 5.500 μέτρων για δρομείς 15 χρονών και άνω

• Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά 8 – 14 ετών

• Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων για παιδιά 4 – 7 ετών

• Περιπατητική βόλτα στην διαδρομή του αγώνα των 11χλμ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14/09/2024

Τόπος διεξαγωγής : Νέα Κίος Αργολίδας

Ώρα εκκίνησης : 18:00

Εκκίνηση – Τερματισμός:

Κεντρική πλατεία Ν. Κίου (πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Γραμματεία Αγώνα: 18.00 – 20.00 στο παλαιό Δημαρχείο Νέας Κίου

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

16.00: Άνοιγμα γραμματείας αγώνων, στην κεντρική πλατεία Νέας Κίου

17.30: Εκκίνηση της περιπατητικής βόλτας στην διαδρομή του μεγάλου αγώνα

17.35: Εκκίνηση του αγώνα των 1.000 μέτρων για παιδιά ηλικίας 8 – 14 ετών.

17.40: Εκκίνηση του αγώνα των 500 μέτρων για παιδιά ηλικίας 4 – 7 ετών.

18.00: Εκκίνηση των 2 βασικών αγώνων – 5,5 & 11χλμ.

19.15: Απονομές αγώνων

20.00: Λήξη των αγώνων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ 11χλμ.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η Κεντρική πλατεία Νέας Κίου (Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα το αργότερο πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για τη παραλαβή των αριθμών και των chip χρονομέτρησης. Λήξη παραλαβής αριθμών 17:45.

Πληροφορίες διαδρομής: Η διαδρομή είναι σχεδόν επίπεδη. Τα 8 χλμ. διεξάγονται σε παρόχθιο χωματόδρομο του Ερασίνου ποταμού, τα υπόλοιπα 3 χλμ. σε άσφαλτο στην παραλιακή οδό του Αργολικού Κόλπου.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ 11χλμ. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 

Στις γυναίκες

18-29

30-39

40-49

50+

Στους άνδρες

18-29

30-39

40-49

50-59

60-69

70+

Θα βραβευθούν με κύπελλο οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες).Οι δεύτεροι και οι τρίτοι των ηλικιακών κατηγοριών θα βραβευτούν με ειδικό μετάλλιο βάθρου! Οι πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.

 Όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα καθώς και το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα.

Χρονικό όριο του αγώνα: Ορίζονται οι 2 ώρες (μέχρι τις 20.00).

Σταθμοί ανεφοδιασμού: 5ο και 8ο χλμ. με νερό – Τερματισμός

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής - Πατήστε εδώ: 

https://event.athletopia.com/dromosmnimisneaskiou2024?step=1

 Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές, μέχρι και την Τρίτη 10/09/2024 στις 20.00 (καταληκτική ώρα), ή μέχρι την συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών των 200 ατόμων.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν δεκτές την ημέρα του Δρόμου

ΑΓΩΝΑΣ 5,5 χλμ.

Η εκκίνηση θα δοθεί μαζί με τον κυρίως αγώνα των 11.000 μέτρων στις 18.00. Οι δρομείς του εν λόγω αγώνα θα συμπορευτούν μαζί με τους υπολοίπους του μεγάλου αγώνα, για περίπου 2,5 χλμ. όπου και θα διαχωριστούν προκειμένου να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό και να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Πληροφορίες διαδρομής: Η διαδρομή είναι σχεδόν επίπεδη

Βραβεύσεις: Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Δεν θα υπάρξουν επιμέρους κατηγορίες στον εν λόγω αγώνα.

Όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα καθώς και το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα.

Χρονικό όριο του αγώνα: Ορίζεται η 1 ώρα (μέχρι τις 19.00)

Σταθμοί ανεφοδιασμού: 2,5ο χλμ.(διαχωρισμός 2 αγώνων) με νερό- Τερματισμός

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 15 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 15 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής - Πατήστε εδώ: 

https://event.athletopia.com/dromosmnimisneaskiou2024?step=1

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές, μέχρι και την Τρίτη 10/09/2024 στις 20.00 καταληκτική ώρα, ή μέχρι την συμπλήρωση το όριο συμμετοχών των 100 ατόμων.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν δεκτές την ημέρα του αγώνα

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1.000 μέτρων, για παιδιά 8 – 14 ετών

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η κεντρική πλατεία Νέας Κίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) 8 έως 14 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17.35, πριν από όλους τους αγώνες των ενηλίκων, προκειμένου οι δρομείς να δουν και να χειροκροτήσουν τους λιλιπούτειους δρομείς και τους λίγο μεγαλύτερους.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής - Πατήστε εδώ: 

https://event.athletopia.com/dromosmnimisneaskiou2024?step=1

 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 500 μέτρων, για παιδιά 4 – 7 ετών

Για ακόμα πιο μικρά παιδάκια που ίσως τους φανεί αρκετό το1 χλμ., έχουμε τον αγώνα των 500 μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η κεντρική πλατεία Νέας Κίου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) 4 έως7 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17.40, πριν από όλους τους αγώνες των ενηλίκων, προκειμένου οι δρομείς να δουν και να χειροκροτήσουν τους λιλιπούτειους δρομείς και τους λίγο μεγαλύτερους.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής - Πατήστε εδώ: 

https://event.athletopia.com/dromosmnimisneaskiou2024?step=1

Βραβεύσεις παιδικών αγώνων:

ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΛΑΒΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ.

ΩΣΤΟΣΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ 11χλμ. (στην διαδρομή του μεγάλου αγώνα)

Οι περιπατητές θα ξεκινήσουν στις 17.30, μισή ώρα πριν την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα. Δεν υποχρεώνεται ο οποιοσδήποτε να περπατήσει μέχρι ορισμένο σημείο. Ο καθένας μπορεί να περπατήσει μέχρι όποιο χιλιόμετρο επιθυμεί και να επιστρέψει στην αφετηρία, όπου και θα τερματίσει.

Οι περιπατητές θα κινηθούν πάνω στον βασικό δρόμο του μεγάλου αγώνα. Τα ανώτερα χιλιόμετρα που καλείται να περπατήσει κάποιος θα είναι τα 11 χλμ. όσα είναι και τα χιλιόμετρα του βασικού αγώνα.

Αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν όλοι ανεξαρτήτως οι περιπατητές που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής - Πατήστε εδώ: 

https://event.athletopia.com/dromosmnimisneaskiou2024?step=1

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές, μέχρι και την Τρίτη 10/09/2024 στις 20.00 καταληκτική ώρα, ή μέχρι την συμπλήρωση το όριο συμμετοχών των 100 ατόμων.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνoυν δεκτές την ημέρα του αγώνα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥΣ.

• ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι αθλητές τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και για κάθε τυχόν τραυματισμό τους που ενδεχομένως θα τους συμβεί η διοργάνωση δεν ευθύνεται και παραιτούνται από οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης. Επίσης θα πρέπει πρόσφατα να έχουν περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, και έχουν λάβει την σχετική άδεια από τους γιατρούς ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνα τρεξίματος.

 Ειδικά για τον αγώνα των παιδιών, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

• ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές των 2 βασικών αγώνων, θα ξεκινήσουν στις 19.15.

• ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

• ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο αγώνας θα υποστηριχτεί υγειονομικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Άργους  και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

• ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές, μέχρι και την Τρίτη 10/09/2024 στις 20.00 (καταληκτική ώρα)

Σημαντική Υποστήριξη στον Αγώνα θα παρέχουν οι Φίλοι Μοτοσικλέτας Αργολίδας (ΦΙΛΜΑ), το 1ο Σώμα Προσκόπων Άργους, η Τροχαία Άργους καθώς και οι τοπικοί Σύλλογοι της  Νέας Κίου.

Στον αγώνα κάθε αθλητής συμμετέχει με δική του ευθύνη. Οι αγωνιζόμενοι συναινούν στη λήψη φωτογραφιών για χρήση στον Τύπο.

• ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Όλοι οι αγώνες είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κάποιο χρηματικό αντίτιμο

• ΔIAMONH – ΕΣΤΙΑΣΗ

Η  Νέα Κίος και η ευρύτερη περιοχή διαθέτει καταλύματα για διαμονή και χώρους εστίασης.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

1/ ΔΑΜΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Πρόεδρος Επιτροπής

2/ ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου

3/ ΜΕΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Πρόεδρος Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας

4/ ΔΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μέλος Τοπικού Συμβουλίου

5/ ΚΕΝΤΙΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Μέλος Τοπικού Συμβουλίου

• ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημοτική Κοινότητα Νέας Κίου: (ώρες γραφείου): 2751051013

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: 6977418467

Πρόεδρος Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας: 6948697070

Η Οργανωτική Επιτροπή