21.9.16

Το 1ο ΕΠΑΛ Άργους θα διαγωνιστεί στο 5ο Film Festival του Ντουμπρόβνικ (Κροατία)


Το «Χρέος» του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους θα είναι μία από τις έξι ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 5ου DUFF – 2016 (Dubrovnik Film Festival) που πραγματοποιείται και φέτος στο Ντουμπρόβνικ από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου.


Οι υπόλοιπες 5 ελληνικές συμμετοχές είναι:

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ (Choose your future), Πέτρος Φλωράκης,10’00”·

Δάσος S.O.S. (Wood S.O.S.) 3’50”,

Stop motion school club „Animanimani“· Ασπρόμαυρος πίνακας ( Black and white boarding) Αριστείδης Πεσματζόγλου, 1’38”·

Τι είναι το όνομα ( What’s in a name) Λιλένα Μαρίνου, 2’53”

The gipsy of Parga, Αθηνά Ντόκου, 3’13”


Το «Χρέος» είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους πρόσφυγες και στους απλούς ανώνυμους εθελοντές, που βοήθησαν και βοηθούν όλους αυτούς τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας. Η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας, στηρίχθηκε σε ένα άρθρο του Παναγιώτη Σαμαρά.

Η διασκευή του σεναρίου έγινε από ομάδα μαθητών με επιμέλεια από την Βίκυ Σωτηροπούλου και η μουσική επένδυση έγινε (με τη σειρά όπως ακούγονται) με τα υπέροχα τραγούδια του Λευτέρη Μέρου, (ενορχήστρωση Νίκου Παπαδόπουλου), τα μοναδικά τραγούδια του Δημήτρη Ζερβουδάκη και την θεϊκή μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Οπτικοακουστικό υλικό που βρήκαμε για να ολοκληρώσουμε τη σχολική μας εργασία στο διαδίκτυο από υπέροχους βραβευμένους Έλληνες φωτογράφους (Α. και Δ. Μεσσήνης, Γ. Μπεχράκης, Α. Κωνσταντινίδης, Α. Αβραμίδης, Τζωρτζίνης κ.α.) και από τις ιστοσελίδες των “Γιατρών του κόσμου” , “Γιατροί χωρίς Σύνορα” κλπ.. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ.

Αφήγηση: Ιουλία Παναγοπούλου
Ηχογράφηση: Νίκος Ανδριώτης, Βάλτσο Βάλεβ, Βασίλης Καρατζιάς


(κείμενο των συντελεστών)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου