3.8.24

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Στο «φως» η απολογία του 41χρονου κατηγορούμενου



«Δεν θα επιτρέψω ούτε να παραπλανηθεί η Δικαιοσύνη από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, ούτε και να σπιλωθεί η μνήμη του πατέρα μου». Αυτά είναι τα λόγια της κόρης του 64χρονου Νίκου Μαστραντώνη που δολοφονήθηκε στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας στην Αρκαδία έπειτα από γλέντι βάφτισης.

Στο αίτημά της προς τις δικαστικές αρχές Τρίπολης ζητά το αυτονόητο. Να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες. Για την οικογένεια του άτυχου Νίκου το ζευγάρι που είναι κατηγορούμενο για τον άγριο ξυλοδαρμό του είναι και οι δύο φυσικοί αυτουργοί. «Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι κλωτσούσαν τον πατέρα μου ενώ ήταν πεσμένος και ανήμπορος στο έδαφος της πλατείας, γεγονός που το πιστοποιούν πλείστοι αυτόπτες μάρτυρες», αναφέρει η κόρη του θύματος επισημαίνοντας στο αίτημά της ότι το ζευγάρι κινείται υπερασπιστικά σε ένα «ενωμένο μέτωπο».

Η απολογία του 41χρονου κατηγορούμενου

Το ζευγάρι από την πρώτη στιγμή της σύλληψης επιμένει ότι βρισκόταν σε άμυνα. Στην απολογία του, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Πατρίς», ο 41χρονος κατηγορούμενος περιγράφει το γλέντι της βάφτισης που ήταν καλεσμένοι, και τη συνάντηση με τον άτυχο Νίκο.

«Όταν επέστρεψα στο τραπέζι βρίσκω τον συχωρεμένο να κάθεται δίπλα στη γυναίκα μου ανάμεσά μας. Είπε στη σύζυγό μου ότι θυμόταν τη μητέρα της και αυτή ως παιδί. Εγώ του είπα πως τον θυμάμαι στο μπαράκι. Εγώ ξεκίνησα τη συζήτηση καθώς ήρθε με οικειότητα και κάθισε μαζί μας. Με όσα επακολούθησαν δεν θα επέλεγα να του μιλήσω ποτέ. Δεν υπήρχε τίποτα το περίεργο αρχικά αλλά μου φάνηκε περίεργο που κάθισε δίπλα στη σύζυγό μου. Τον επιτηρούσα, ήταν και οι συγγενείς δίπλα, οπότε δεν ανησύχησα ιδιαίτερα. Μέχρι τότε εγώ δεν τον είχα δει. Μετά έμαθα ότι είχε έρθει ακάλεστος. Δεν ξέρω από πότε είχε έρθει. Είχε πιει πάρα πολύ και έλεγε πολλά και άσχετα. Είχε έρθει εξαρχής μεθυσμένος επιδεικνύοντας μία αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Τον θυμάμαι από παλιά άγριο με αυταρχική συμπεριφορά. Σίγουρα κάτι μέσα μου με έκανε να ανησυχήσω».

Ο 41χρονος στη συνέχεια δίνει λεπτομέρειες για τη μεταφορά τους σε μπαρ που βρισκόταν κοντά στο γλέντι της βάφτισης και την επιμονή της γυναίκας του να φύγουν.

Πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό τους αντιλαμβάνεται όπως ισχυρίζεται ότι ο 69χρονος τους ακολουθεί: «Ήταν άλλος άνθρωπος. Ήταν αγριεμένος. Μου θύμισε τον φίλο μου τον Νίκο σε μανιακό επεισόδιο. Ήταν άνθρωπος έτοιμος για όλα με βλέμμα δολοφόνου. Λέμε, άφησέ μας να φύγουμε. Φώναζε έντονα και έβριζε. Καθίστε εδώ, πού πάτε; Θα σας πάω εγώ. Θα μπορούσε να είχε κάνει χρήση κάποιας ουσίας ή να είναι έτσι από το ποτό. Ήταν η ώρα να φύγουμε. Φαινόταν αποφασισμένος να κάνει κακό. Η γυναίκα μου προπορεύεται και βάζει το παιδί μέσα και πάει προς τη θέση του οδηγού. Αυτός μου έκλεισε τον δρόμο προς την πόρτα του συνοδηγού. Τότε ένιωσα ότι κάτι κακό θα συμβεί. Μίλησα λίγο έντονα λέγοντας σε παρακαλώ άφησε με να μπω. Η σύζυγός μου του είπε θα πάω με τον άντρα μου στο σπίτι. Έσκυψε εξαγριωμένος με σηκώνει από τα πόδια και με βάζει βίαια στο κάθισμα». Ο κατηγορούμενος περιγράφει τη συμπλοκή επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει και στην προανακριτική του κατάθεση και είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πατρίς».

Παραδέχεται ότι τον χτύπησε αλλά όχι όπως λέει δυνατά. «Δεν μπορούσα να δω καν τη σύζυγό μου, με έχει πλακώσει. Ένα σώμα τεράστιο πάνω μου», επέμενε στην απολογία του. «Δεν μας είχε αφήσει χώρο να απελευθερωθούμε. Το ένα του χέρι προς τη σύζυγό μου και το άλλο χέρι προς εμένα. Έριξα δύο κλωτσιές στο χέρι του από τον αγκώνα του και κάτω. Ήταν μικρή απόσταση, δεν είχα φόρα και δύναμη. Του έριξα μία κλωτσιά στον ώμο και τον πήρε ξυστά στο κεφάλι με το δεξί μου πόδι, με το εξωτερικό μέρος της σόλας, φαλτσαριστά».

Στη συνέχεια, περιγράφει ότι έφυγαν από το σημείο επιμένοντας ότι ο Νίκος ήταν ζωντανός: «Δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο στη ζωή μου, έτρεμα, ήμουν σοκαρισμένος και γι’ αυτό δεν σκεφτήκαμε καν να πάρουμε τηλέφωνο την αστυνομία. Είπα να φύγουμε για το Άστρος φοβισμένος ότι μπορεί να έρθει πάλι να μας βρει και στον ξενώνα. Από τις φωνές της συζύγου μου είχε μαζευτεί κόσμος αλλά κανείς δεν προσπάθησε να μας χωρίσει. Δεν ήθελα να του κάνω κακό. Το χτύπημα ήταν με το δεξί μου πόδι που δεν είναι το δυνατό μου. Φορούσα απλά κλασικά ιστιοπλοϊκά μοκασίνια. Δεν ισχύει ότι δεν είχε σφυγμό. Τον άφησα σε φάση να γελά. Δεν ήταν ανάσκελα στο έδαφος. Ήταν ημικαθιστός, διαγωνίως. Από το σοκ για να μπορέσω να ηρεμήσω είπα να πάω να δω μήπως μας ακολουθήσει πάλι».

Πηγαίνοντας όπως λέει ξανά στο σημείο συναντά κόσμο: «Αυτός ήταν κάτω, κάτι του είχαν βάλει κάτω από το προσκέφαλό του και ήταν σαν μεθυσμένος. Του λέω τι κάνεις, τι είναι αυτά που κάνεις; Μου λένε δεν βλέπεις; Είναι αναίσθητος. Λέω πώς; Δεν του έκανα κάτι». «Όταν τον αφήσαμε νομίζαμε ότι ήταν εντάξει …».

Τη δική της εκδοχή, παρόμοια με τα όσα υποστήριξε ο σύζυγός της, έδωσε και η 34χρονη η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους κατηγορούμενη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Όλα ξεκίνησαν από τη λεκτική παρενόχληση του θύματος υποστηρίζει. «Όταν τον αφήσαμε νομίζαμε ότι ήταν εντάξει. Δεν θέλαμε να του κάνουμε κακό. Εμείς θέλαμε να τον αποφύγουμε και να φύγουμε», ήταν τα τελευταία της λόγια στην απολογία της. Η ανάκριση παραμένει ανοιχτή και η ανακρίτρια περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να έχει ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου του Νίκου Μαστραντώνη.

ΠΗΓΗ


Πλούσιες εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Οιχαλίας



 Κορυφώνεται το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Οιχαλίας, το οποίο περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή.

Ξεχωριστή αναμένεται κατά την πανσέληνο του Αυγούστου, στις 19 του μηνός, η συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο του Επικουρίου Απόλλωνος «Ήχων Τόποι», όπου διακεκριμένοι καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν νοερά το κοινό σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια.

Κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή Οιχαλίας διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας, η οποία πραγματοποιείται στο Νεοχώρι Ιθώμης, απ’ όπου και καταγόταν η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος. Μια βραδιά ξεχωριστή, στα μονοπάτια του Λυρικού Τραγουδιού, στις 22 Αυγούστου.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η συναυλία «Rocking under the bridge V» με πέντε ροκ συγκροτήματα, την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 21:00, η οποία διεξάγεται στο ιστορικό γεφύρι της Μαυροζούμενας που είναι η πιο παλιά εν λειτουργία γέφυρα σε όλη την Ευρώπη.

Ιδιαίτερες είναι, επίσης, οι βραδιές αστρονομίας, οι οποίες διοργανώνονται για μια ακόμη χρονιά και, φυσικά, ο Ανδάνειος Δρόμος 17 χλμ, ο οποίος συνδέει την πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με το Διαβολίτσι. Παράλληλα, θα διεξαχθεί αγώνας 5.000 και 1.000 μέτρων, ενώ πολλές είναι και οι πολιτιστικές βραδιές των Συλλόγων αρκετών περιοχών που δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στα καλοκαιρινά βράδια των χωριών του Δήμου Οιχαλίας, καθώς και οι παραστάσεις Θεάτρου Σκιών αφιερωμένες στα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, στο σύνολό τους υλοποιούνται ή στηρίζονται από τον Δήμο Οιχαλίας και άλλους φορείς όπως την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ), αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Μεσσηνία: Πλούσιες εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Οιχαλίας
Αφίσα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δήμο Οιχαλίας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ
Με επιτυχία συνεχίζονται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Οιχαλίας και οι παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, οι οποίες ανεβαίνουν σε πολλές περιοχές του Δήμου από τρία διαφορετικά Σχήματα. Το Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου, το Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης Σπυρόπουλου και το Θέατρο Σκιών Τάσος Τσώνης, ταξιδεύουν σε 21 περιοχές του Δήμου Οιχαλίας, κρατώντας ζωντανή αυτήν την ξεχωριστή παράδοση και διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 05-08-2024 – «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου, 21:00 – ΚΑΤΩ ΜΕΛΠΕΙΑ
Δευτέρα 05-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης γιατρός της γειτονιάς», Θέατρο Σκιών Τάσος Τσώνης, 21:00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Τρίτη 06-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης και ο γίγαντας», Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου, 21:00 –ΔΩΡΙΟ
Τρίτη 06-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης και ο πανικός στο τσίρκο», Θέατρο Σκιών Τάσος Τσώνης, 21:00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΨΑΡΙΟΥ
Τετάρτη 07-08-2024 – «Ο γάμος του μπάρμπα – Γιώργου», Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης Σπυρόπουλος, 21:00 – ΚΟΚΛΑ
Πέμπτη 08-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης καταζητούμενος», Θέατρο Σκιών Τάσος Τσώνης, 21:00 – ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Πέμπτη 08-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής», Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης Σπυρόπουλος, 21:00 – ΣΚΑΛΑ
Παρασκευή 09-08-2024 – «Τα κατορθώματα του Καραγκιόζη», Θέατρο Σκιών Τάσος Τσώνης, 21:00 – ΣΙΑΜΟΥ
Παρασκευή 09-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης πάει διακοπές», Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης Σπυρόπουλος, 21:00 – ΜΕΡΟΠΗ
Σάββατο 10-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης επιστήμονας», Θέατρο Σκιών Τάσος Τσώνης, 21:00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΛΟΒΟΥΝΟΥ
Κυριακή 11-08-2024 – «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη», Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης Σπυρόπουλος, 21:00 – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ
Δευτέρα 12-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης στο πιθάρι», Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου, 21:00 – ΟΙΧΑΛΙΑ
Δευτέρα 12-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης πυροσβέστης και η νεράιδα», Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης Σπυρόπουλος, 21:00 – ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ
Τρίτη 13-08-2024 – «Οι περιπέτειες του Καραγκιόζη», Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης Σπυρόπουλος, 21:00 – ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ
Πέμπτη 15-08-2024 – «Το πανηγύρι του Καραγκιόζη», Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης Σπυρόπουλος, 21:00 – ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Σάββατο 17-08-2024 – «Οι αλλόκοτοι γάμοι», Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου, 21:00 – ΖΕΥΓΟΛΑΤΕΙΟ
Δευτέρα 19-08-2024 – «Ο Καραγκιόζης επιστήμονας», Θέατρο Σκιών Τάσος Τσώνης, 21:00 – ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΕΣΥΛΛΑ

ertnews.gr


Κορινθιακός Κόλπος: Συναγερμός στο Λιμενικό για επιβάτη ιστιοφόρου που έπεσε στη θάλασσα και αγνοείται



Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό ατόμου που έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θάλασσα από ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο έπλεε στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, βορειοανατολικά του Αιγίου, κοντά στο Διακοπτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για τον σκίπερ του σκάφους, στο οποίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του ατόμου μετέχουν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο ιδιωτικά σκάφη και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Γιώργος Μανινής: Ήταν 3 Αυγούστου 1972...

 


Ήταν 3 Αυγούστου 1972...

Ήμουν παιδί τότε.. Θυμάμαι μια περίεργη αναστάτωση να επικρατεί στη Νέα Κίο. Κάτι σαν ομαδικός θρήνος. Κάτι ανάλογο έχω ως ανάμνηση, λίγα χρόνια μετά, στην επιστράτευση τον Ιούλιο του 1974...
Ο μπάρμπα Σωτήρης, στο περίπτερο της πλατείας, έκλαιγε απαρηγόρητος. Αγκάλιαζε έναν πίνακα, απ' αυτούς που τόσο όμορφα ζωγράφιζε με μολύβι και τους κρεμούσε γύρω γύρω στο περίπτερο (μια ιδιότυπη υπαίθρια γκαλερί), δίπλα στους πίνακες του Καζαντζίδη, της Δώρας Σιτζάνη (μεσουρανούσε στο σινεμά εκείνη την εποχή) και άλλους. Ήταν ένας λεβεντόκορμος ξερακιανός άντρας που έπαιζε μπαγλαμά.
Έτσι γνώρισα για πρώτη φορά τον Γιάννη Παπαϊωάννου! Τη μέρα που τόσο πρόωρα, άδικα και αναπάντεχα, αναχωρούσε για τη γειτονιά των αγγέλων...

Αργότερα τον γνώρισα μέσα από το σπουδαίο του έργο. Και τον αγάπησα πολύ! Και είμαι περήφανος που γεννήθηκε και περπάτησε στα ίδια χώματα (στην Κίο της Μικρασίας) με τον παππού και τη γιαγιά μου!

Μπαρμπα Γιάννη δεν σε ξεχνάμε!

Και θα πρέπει να φροντίσουμε να μη σε ξεχάσουν και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας...





Ολυμπιακοί Αγώνες, Καραλής: Προκρίθηκε με άνεση και έδειξε τις άγριες διαθέσεις του για τον τελικό του επί κοντώ



Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 5.75μ. στον προκριματικό του επί κοντώ και πήρε με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι έτοιμος για πολύ μεγάλα πράγματα στους 33ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλησε να στείλει το πρώτο και συνάμα ηχηρό μήνυμα στον προκριματικό του επί κοντώ, που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου (3/8).

Και αυτό γιατί χρειάστηκαν μόλις τρεις προσπάθειες από την πλευρά του, όλες επιτυχημένες, για να σφραγίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ να περνάει με την πρώτη προσπάθεια τα 5.60μ. και στη συνέχεια να κάνει το ίδιο όταν ο πήχης τοποθετήθηκε τόσο στα 5.70μ. αλλά και στα 5.75μ.

Το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν τα 5 μέτρα και 80 εκατοστά αλλά δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει κάποια προσπάθεια σε αυτό το ύψος αφού ήταν αρκετοί εκείνοι που αποκλείστηκαν (31 συνολικά οι αθλητές του προκριματικού, έμειναν εκτός μεταξύ άλλων ο ασημένιος ολυμπιονίκης του Τόκιο, Νίλσεν, και ο 6ος Ολυμπιονίκης των περασμένων Ολυμπιακών Αγώνων, Λίσεκ).

Φυσικά, μεταξύ των αθλητών που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό ήταν και ο Αρμάντ Ντουπλάντις, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο ρέκορντμαν να ξεπερνάει με άνεση τα 5 μέτρα και 75 εκατοστά και να είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση.

SPORT24 

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Encore στο Ναύπλιο



Ανοιχτά του Ναυπλίου κατέπλευσε νωρίς το πρωί το C/S SEABOURN ENCORE της SEABOURN CRUISE LINE, προερχόμενο από την Κέρκυρα και μεταφέροντας πάνω από 560 επιβάτες κυρίως Βρετανούς και Αμερικανούς που αποβίβασε στο λιμάνι με λάντζες.



Το 210 μέτρων κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στο Ναύπλιο μέχρι αργά το απόγευμα οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό

Το C/S SEABOURN ENCORE διαθέτει συνολικά 302 καμπίνες (όλες είναι καμπίνες σουίτες) σε 12 καταστρώματα. Όπως όλα τα πλοία του στόλου της Seabourn, το Encore είναι ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο με σουίτες, που διαθέτουν ιδιωτική βεράντα. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο συνδυάζει την πολυτέλεια με τη φινέτσα σε κάθε πτυχή του. Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει πληθώρα επιλογών σε γαστρονομία και ψυχαγωγία για όλα τα γούστα όσων αποφασίσουν να ταξιδέψουν μαζί του. 


Το Encore εσωτερικά και εξωτερικά είναι επιμελημένο και διακοσμημένο από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Adam Tihany όπου έχει καταφέρει να προσδώσει μία απίθανη κομψότητα στον σχεδιασμό του πλοίου, ενώ η καμπυλότητα που έχει το συγκεκριμένο το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πλοία του στόλου και των υπολοίπων κρουαζιερόπλοιων. Το Encore σίγουρα επιλέγεται για κρουαζιέρες πολυτελείας ενώ το μικρό του μέγεθος το καθιστά ιδανικό για όλους τους προορισμούς.


Αγώνες Δρόμου «Νεστόρεια 2024» στη Μεσσηνία



Με τους καθιερωμένους αγώνες δρόμου, με αθλητές όλων των ηλικιών, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εκδηλώσεων «Νεστόρεια 2024» την Κυριακή 4 Αυγούστου και ώρα 18:00.

Τα «Νεστόρεια 2024» περιλαμβάνουν αγώνες δρόμου 8 χιλιομέτρων, 1000 μέτρων και 400 μέτρων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην Κεντρική Πλατεία Χώρας. 

Οι αγώνες δρόμου είναι μια συνεργασία του Δήμου Πύλου – Νέστορος με τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της κοινότητας Χώρας, καθώς και πλήθος εθελοντών. 

Μεσσηνία: Αγώνες Δρόμου «Νεστόρεια 2024»
Αφίσα Αγώνες Δρόμου «Νεστόρεια 2024»

‘’ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ 2024’’, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για όλο τον κόσμο.

Μεσσηνία: Αγώνες Δρόμου «Νεστόρεια 2024»
Αφίσα με το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για τα ‘’ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ 2024’’

Τροχαίο στην Εθνική Κορίνθου - Τριπόλεως



Μεγάλες καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων παρατηρήθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι στη σήραγγα Αρτεμισίου στην Ε.Ο. Κορίνθου - Τριπόλεως, καθώς σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο επιβάτες να τραυματιστούν.

Η Τροχαία έσπευσε αμέσως στο σημείο μαζί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται μάλιστα ότι έχουν πραγματοποιηθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Στέρνα όπου τα οχήματα οδηγούνται από την παλιά Ε.Ο. μέσω Αργολίδας, με την κυκλοφορία να αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

ΠΗΓΗ




Νεκρός 44χρονος πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο



Τραγωδία το απόγευμα της Παρασκευής στην Ηλεία, με έναν 44χρονο άνδρα να χάνει τη ζωή του σε τροχαίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ο άτυχος Πέτρος Θεοδοσόπουλος, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όταν έχασε τον έλεγχο -κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- της μηχανής που οδηγούσε, και προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα, στον επαρχιακό δρόμο Γαστούνης-Βαρθολομιού.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή με τον 44χρονο να εκτοξεύεται αρκετά μέτρα μακριά και να χτυπά σοβαρά σε όλο του το σώμα.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ προχώρησαν και στη διασωλήνωσή του.

Δυστυχώς όμως, ο Πέτρος Θεοδοσόπουλος, δεν τα κατάφερε και κατέληξε, σκορπίζοντας απεριόριστη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους αλλά και σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Ο Πέτρος Θεοδοσόπουλος ήταν παντρεμένος με την επιχειρηματία Διονυσία Μυλωνά με την οποία είχαν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια.

Πριν από ένα μήνα μάλιστα η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι τους.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε αυτή η τραγωδία που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο 44χρονο διενεργεί το ΑΤ Πηνείου.


ΠΗΓΗ


Παρίσι 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της 8ης ημέρας (03/08)



Ελληνικές συμμετοχές σε 7 διαφορετικά αθλήματα περιλαμβάνει το Σάββατο (03/08) στην 8η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Ξεχωρίζει βεβαίως στις 10:42 η παρουσία του Στέφανου Ντούσκου στον τελικό του σκιφ ανδρών, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Τόκιο, μία μέρα μετά τα δύο χάλκινα μετάλλια που ήρθαν στην κωπηλασία απ’ τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου/Πέτρου Γκαϊδατζή και Ζωή Φίτσιου/Μιλένα Κοντού.

Στις 11:10 μπαίνει στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ των ανδρών ο Εμμανουήλ Καραλής, όπου θα προσπαθήσει να μπει στον τελικό της Δευτέρας (05/08) για να διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο.

Στην σκοποβολή συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στα προκριματικά σκιτ ανδρών οι Μάκης Μίτας και Μπάμπης Χαλκιαδάκης, ενώ ξεκινάει στην πρώτη μέρα των προκριματικών στο σκιτ γυναικών και η Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Στην κολύμβηση η Νόρα Δράκου θα «πέσει» στη 10η σειρά των προκριματικών στα 50μ. ελεύθερο γυναικών με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ στα 1.500 μ. ελεύθερο ανδρών θα κολυμπήσει στην 1η σειρά ο Δημήτρης Μάρκος.

Στην ποδηλασία δρόμου ανδρών θα «μπει» στη μάχη ο Γιώργος Μπούγλας στις 12:00, ενώ στις 13:05 η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών θα αντιμετωπίσει την Κροατία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής με στόχο το «4 στα 4».

Τέλος στην ιστιοπλοΐα το πλήρωμα των 470 μεικτού (Αριάδνη Σπανάκη και Οδυσσέας Σπανάκης) θα μπουν στη Μασσαλία στην 3η και 4η κούρσα με ώρα εκκίνησης 16:45.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 8η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

Σάββατο 3 Αυγούστου

Σκοποβολή

10:00 1η ημέρα προκριματικών σκιτ γυναικών: Εμμανουέλα Κατζουράκη ΕΡΤ3

10:00 2η ημέρα προκριματικών σκιτ ανδρών: Μάκης Μίτας / Μπάμπης Χαλκιαδάκης ΕΡΤ3

16:30 τελικός σκιτ ανδρών: Μάκης Μίτας / Μπάμπης Χαλκιαδάκης (εφόσον προκριθούν) ΕΡΤ3

Στίβος

11:10 προκριματικά επί κοντώ ανδρών – Εμμανουήλ Καραλής ΕΡΤ2

Κωπηλασία

11:30 μονό σκιφ τελικός – Στέφανος Ντούσκος ΕΡΤ1

Κολύμβηση

12:24 προκριματικά 50μ ελεύθερο γυναικών: Νόρα Δράκου (10η σειρά) ΕΡΤ2

12:30 προκριματικά 1.500μ ελεύθερο ανδρών: Δημήτρης Μάρκος (1η σειρά) ΕΡΤ2

21:37 ημιτελικά 50μ ελεύθερο γυναικών: Νόρα Δράκου (εφόσον προκριθεί) ΕΡΤ2

Ποδηλασία

12:00 ποδηλασία δρόμου ανδρών – Γιώργος Μπούγλας ΕΡΤ Sports 2

Ιστιοπλοΐα

16:45 Δεύτερη μέρα μεικτού 470, 3η και 4η ιστιοδρομία – Αριάδνη Σπανάκη, Οδυσσέας Σπανάκης ΕΡΤ1

Υδατοσφαίριση

13:05 Α Όμιλος, 4η αγωνιστική ανδρών ΕΡΤ3

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

ΠΗΓΗ