13.2.17

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου στο ΦΟΥΓΑΡΟ : «Σκουφοκοκκινίτσα» της Μαρίνας Γιώτη


Η ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη «Σκουφοκοκκινίτσα»  στην Αίθουσα 9 του πολυχώρου ΦΟΥΓΑΡΟΥ την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η συγγραφέας μαζί με τον δαιμόνιο ρεπόρτερ Φάνη τον Μπούφο και τα παιδιά, θα προσπαθήσουν ανακαλύψουν τι πραγματικά έγινε στην διάσημη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας. Ήταν ο Κακός ο Λύκος τόσο κακός όσο νομίζουμε; Ποιος ήταν τελικά αυτός ο Κυνηγός και πώς βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί για να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού;

Η «Σκουφοκοκκινίτσα» μιλά για το ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.

Μαρίνα Γιώτη

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington,DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη Σχεδιασμό Οπτικής Επικοινωνίας και Εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις. Είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια σε εταιρία οπτικής επικοινωνίας και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Di¬rectors Club της Νέας Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησαν «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!» το 2015, «Σκουφοκοκκινίτσα» το 2016 και «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» τον Νοέμβριο του 2016 από τις εκδόσεις Διόπτρα. Έχει μια κόρη 8 ετών.

Ελεύθερη είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου